Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μια ευτυχισμένη "οικογένεια" στην Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία.

Εχουμε γράψει τόσο πολλά γ’ αυτή την κάστα των κεφαλαιοκρατών και για τις σχέσεις τους με το πολιτικό αστικό προσωπικό που θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Η ανάρτησή μας περιορίζεται να αναφερθεί ότι στην μνημονική Ελλάδα των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη οι εφοπλιστές είναι η πιο ευτυχισμένη «οικογένεια» που υπάρχει. Και αυτό μας το λέει ο σημερινός τίτλος άρθρου της «Ναυτεμπορικής»: «Τσουνάμι νέων παραγγελιών από τους Ελληνες εφοπλιστές», μας γράφει και σημειώνει «Εσπασαν τα κοντέρ σε νέες παραγγελίες το Μάιο του τρέχοντος έτους οι Ελληνες εφοπλιστές, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ μετά το 2009. Οι παραγγελίες σε αριθμό πλοίων είναι αυξημένες κατά 153% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο (19 παραγγελίες) και ανήλθαν σε 48 συνολικά οκτώ λιγότερες από ό,τι στο σύνολο του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους, που ήταν 56».

Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που δίνουν οι εφοπλιστές για να μεγαλώσουν τον «στόλο» τους.
______________

Απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας για τους εφοπλιστές:

Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια. Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν έχουν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές με τα «σαπάκια» που τα πληρώνουμε πανάκριβα. Εξάλλου, δικοί μας άνθρωποι χάνονται. Αυτοί και η κλίκα τους ταξιδεύει με πολυτελείς κότερα και λίαρ τζετ.

Και φυσικά στα αστικά δικαστήρια τους την βγάζουν πάντα καθαρή. Ισως πληρώσουν ένα-δυο άτομα απ’ το πλήρωμα.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση.

Μετά το ναυάγιο του πλοίου «Αϊρον Αντώνης» που έστειλε στον υγρό τάφο 24 ναυτεργάτες οι εφοπλιστές αδελφοί Ηλιόπουλοι μαζί με δυο διευθυντές του «Ελληνικού Νηογνώμονα» βρέθηκαν στο σκαμνί του δικαστηρίου με βαρύτατες κατηγορίες.
Ηταν το κλίμα έτσι φορτισμένο που το δικαστήριο αναγκάστηκε να ρίξει στους εφοπλιστές 5 χρόνια φυλακή για τις εγκληματικές παραλήψεις τους που έστειλε στα θυμαράκια 24 ναυτεργάτες.

Πριν λίγο καιρό όμως στο Εφετείο οι εφοπλιστές αθωώθηκαν με την γελοία αιτιολογία της «εσφαλμένης κλήτευσης»!!!! (Και φυσικά αυτή η είδηση δεν φιλοξενήθηκε ούτε μονόστηλο στις φυλλάδες).

Μιλάμε ότι η «δικαιοσύνη τους» είναι τόσο αντικειμενική που ποτέ κανένας εφοπλιστής (κανένας πλουτοκράτης γενικά) όχι μόνο δεν έχει κάτσει μέρα φυλακή για τα αποδεδειγμένα ναυτικά τους εγκλήματα, αλλά ούτε έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή. 

Και μια και μιλάμε για τους εφοπλιστές να θυμίσουμε ότι μαζί με τους 24 ναυτεργάτες του «Αϊρον Αντώνης» στον υγρό τάφο βρίσκονται και οι 12 ναυτεργάτες του πλοίου «Πελ Χάντερ», οι 9 του πλοίου «Αγιος Παντελεήμονας», οι 17 του «Αρτικ Ριφερ» και πάει λέγοντας. Ομως κανένας απ’ τους ιδιοκτήτες των σαπιοκάραβων δεν κλήθηκε να πληρώσει για τις εγκληματικές παραλήψεις τους που έστειλαν στο τάφο τόσο ανθρώπους. 

Αλλά τώρα τι να λέμε.... Εδώ για το «ΔΥΣΤΟΣ» που κατάπιε 20 ανθρώπους και το «Σαμίνα» που έπνιξε άλλους 82 οι εφοπλιστές την έβγαλαν καθαρή. .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου