Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Πολιτική Πρωτοβουλία Διεθνιστής: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!




Για μια ελεύθερη ραδιοτηλεόραση στα χέρια των εργαζομένων - Για μια χειραφετημένη κοινωνία
 
Γιατί πρέπει να παλέψουμε μαζί τους, ποια η σημασία του αγώνα τους;



ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Για μια ραδιοτηλεόραση που θα καλύπτει τις ανάγκες για πληροφόρηση των εργαζομένων και ανέργων, δημόσια και δωρεάν για όλους, που θα προάγει τον εργατικό πολιτισμό, θα είναι ανοιχτή στις κοινωνικές προσπάθειες, θα ενημερώνει για τα εξωτερικά ζητήματα χωρίς τα «γυαλιά» του εθνικισμού, που θα δίνει άμεσο βήμα στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και που η προβολή σε αυτήν δε θα κρίνεται με κοινοβουλευτικά κριτήρια. Για μια ραδιοτηλεόραση χωρίς μάνατζερ και παρατρεχάμενους με παχυλούς μισθούς, χωρίς τους λακέδες της εξουσίας, που τώρα επικαλείται η κυβέρνηση, για να ισοπεδώσει συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ., να την κλείσει. 



ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ



Γιατί μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως κλάδου, ειδικότητας και εθνικότητας, μπορεί δημιουργήσει τις υλικές προϋποθέσεις για να γίνουν παρελθόν οι επιστρατεύσεις και οι μεμονωμένες ήττες των επιμέρους κλάδων απέναντι στο ενιαίο αστικό μπλοκ εξουσίας. Η διεύρυνση των αγώνων μέσα στο εργατικό κίνημα, ειδικότερα οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις στο υπόλοιπο δημόσιο πρέπει να μπουν επί τάπητος από τώρα. Πρέπει να γίνουν οι δικές μας de facto απαντήσεις απέναντι στον αυταρχισμό της πολιτικής τους μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Με κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, με εγχειρήματα δημιουργίας Κέντρων Αγώνα, να δημιουργήσουμε εδώ και τώρα τους όρους εμφάνισης μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης. Αυτοί απέτυχαν. 



ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


• Να ρίξουμε τώρα τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και των δύο συνέταιρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που ενώ έχουν συμφωνήσει στα πάντα, βλέποντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ., και το απίστευτο κύμα αλληλεγγύης, ρίχνουν τώρα την «πεπονόφλουδα» του συγκροτημένου διαλόγου, για να γίνουν ακριβώς τα ίδια! Κανείς δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στα ενδοκοινοβουλευτικά παιχνίδια που συντηρούν με διαφορετικό τρόπο Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τα γράμματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίζοντας τον ρόλο του καλού διαχειριστή- φύλακα. Να μη διαφύγει σε κανέναν η άμεση υποστήριξη στην κυβέρνηση, από τα μαντρόσκυλά της, τη Χρυσή Αυγή. Μετά τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, την υποστήριξή της Χ.Α έχουν οι καναλάρχες, που σαν τα κοράκια περιμένουν να μοιράσουν την Ε.Ρ.Τ. μεταξύ τους. Η λειτουργία της ίδιας της Ε.Ρ.Τ. αυτές τις ημέρες του αγώνα, δείχνει καθαρά πως δεν έχουμε ανάγκη από κανένα κόμμα της αστικής πολιτικής, κανένα κόμμα διαχείρισης της φτώχεια μας, παρά μόνο από την εμπιστοσύνη στις ίδιες μας τις δυνάμεις και τη συνολικοποίηση του αγώνα. Μπορούμε πραγματικά να παλέψουμε για τη δική μας εξουσία και αυτοκυβέρνηση, την εργατική. 



ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟ-Ε.Ε. ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ


• Οι δημοσιογράφοι των ευρωπαϊκών καναλιών που καλύπτουν τον αγώνα στην Ε.Ρ.Τ., ήδη δηλώνουν πως ανάλογες εξελίξεις ετοιμάζονται και στο πλαίσιο της Ε.Ε. Ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ε.Ρ.Τ. έχει και την προτροπή και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κατεύθυνση. Η άρνηση της Ε.Ε. και της πολιτικής της, είναι προϋπόθεση όχι μόνο για να μην περάσουν οι αποφάσεις για την Ε.Ρ.Τ. και τους εργαζόμενούς της, αλλά να μη δοθεί και το δικαίωμα στους κυβερνώντες, να διασπάσουν τους εργαζόμενους, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια για εξαιρέσεις, κρατώντας όλο το βαρύ πυροβολικό της πολιτικής της Ε.Ε. και του καπιταλισμού. Πάλη συνολικά για επαναστατική έξοδο και διάλυση της Ε.Ε. 





πολιτική πρωτοβουλία ‘Διεθνιστής’






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου