Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Άμεση ανατροπή της κυβέρνησης για να γλιτώσει ο λαός και η χώρα

Η τρικομματική τροϊκανή κυβέρνηση έχει ήδη ουσιαστικά και τυπικά καταρρεύσει.

Η κατάστασή της είναι σχεδόν ανάλογη με την κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου τον Ιούλη του 1974.

Η φασίζουσα συμμορία του παρασκηνίου που σφετερίζεται την σφραγίδα της εκτελεστικής εξουσίας βάζοντας στο γύψο Βουλή - Δικαστική εξουσία, ενημέρωση και έκφραση, προβοκάρει συνειδητά και χυδαία το λαό, για να ανοίξει με εμφυλιοπολεμικούς όρους τον δρόμο της κοινωνικής και εθνικογεωπολιτικής αποδόμησης της χώρας.

Τα συγκρουσιακά μέτωπα που επιλέχτηκαν από τα φασιστικά παρασκήνια της ανωμαλίας
και στα οποία το πρώτο λόγο έχει η Χρυσή αυγή, «Ρατσισμός-ΕΡΤ» δεν είναι καθόλου τυχαία.

Σ’ αυτά επενδύουν, ώστε να διασφαλίσουν τους όρους επιβολής μιας φασιστικού τύπου ολοκληρωτικής εξουσίας στο νέο κύκλο οικονομικοπολιτικής αποσταθεροποίησης που μπαίνει και πάλι ο ευρωπαϊκός χώρος με αφετηρία την Ελλάδα, όπως και το 2010 με το διάγγελμα του ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.

Όπως έδειξαν οι τελευταίες ανοιχτές και χωρίς προσχήματα συγκρούσεις για την Ελλάδα στους κόλπους της Τρόικα (ΔΝΤ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- ΒΕΡΟΛΙΝΟ), η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι διαχειρίσιμη στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων προσαρμογών και σε κανένα επίπεδο, με συμβατικούς αστικοδημοκρατικούς όρους.

Το «ΕΥΡΩ» ως εσωτερικό «εθνικό», νόμισμα έχει εξαντλήσει το ρόλο του ως όπλο και μέσο της εγχώριας διεφθαρμένης ελίτ και των ξένων κηδεμόνων για την παραπέρα λεηλασία της χώρας και τον εξανδραποδισμό του λαού. Μια παραπέρα εσωτερική υποτίμηση με όρους ευρώ, όπως και αν σερβιριζόταν (κούρεμα…….) θα ισοδυναμούσε με γενικευμένη εξέγερση.

Η καταστολή μιας τέτοιας γενικευμένης εξέγερσης με ριζικές αλλαγές στη μορφή και τη φύση της εξουσίας, (-Αναστολή συντάγματος και κατάσταση πολιορκίας, ξένη επέμβαση, διορισμένη αρμοστεία, μοναρχία,…..- ) εκτιμάται ότι μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από μια άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, που θα χρεωνόταν όμως στο λαό την ίδια στιγμή που οι διεφθαρμένοι λομπίστες του ΕΥΡΩ κάνουν ήδη τους ισολογισμούς τους σε δραχμές. Μια τέτοια πορεία φαίνεται να έχει ήδη δρομολογηθεί.

Γι΄ αυτό το φασιστικό διευθυντήριο επέλεξε σ’ αυτή την συγκυρία ως συγκρουσιακό μέτωπο το «Ρατσισμό και την ΕΡΤ» μεθοδεύοντας αδιέξοδη δήθεν πολιτική εμπλοκή.

Ώστε:
Α) Να δημιουργηθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα!

Β) Να μπει ζήτημα μορφής και χαρακτήρα εξουσίας.

Γ) Να νομιμοποιηθεί με όρους διεθνούς δικαίου ακόμη και στρατιωτική εξωτερική επέμβαση.

Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, χρονικά άμεση και αποτελεσματική.

• Άμεση καθαίρεση-ανατροπή της κυβέρνησης Χρυσής αυγής-Δεξιάς και των δεκανικιών της (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

• Πολιτικό δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων της κομμουνιστικής και ολόκληρης της Αριστεράς μαζί και των αντικατοχικών, αστικοδημοκρατικών δυνάμεων , ώστε: - Να αποκρουστεί ο φασισμός,

-Να διασφαλιστούν ομαλές προοδευτικές δημοκρατικές εξελίξεις , η επιβίωση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και η μη εξαθλίωσή τους .

-Να ανακοπεί η διαλυτική αποδόμηση της κοινωνίας.
Να μπουν τα πρώτα θεμέλια για μια ριζική στροφή στη ζωή του λαού και της χώρας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΕΑΜ

15.6.13

1 σχόλιο:

  1. Αριστεροι,αντικατοχικοι,αστικοδημοκρατες κ οτι αλλο χωραει το καζανι με τους κομουνιστες μαζι για το δημοκρατικο τοξο.Ευχαριστώ πολυ δεν θα παρω γλαροσουπα.Μια φορα υπογραψαμε βαρκιζα.2η δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή