Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Άρθρο του Μιχάλη Βασιλάκη για την ΕΡΤ


ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

   Ο μικρόνοας μανιοκαταθλιπτικός Βοναπαρτίσκος της φασίζουσας ακροδέξιας και ο υπόδικος « πλήρους» ευθύνης (ποινικής ;) εταίρος!

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΗΣ
ΤΡΟΙΚΑΣ

    Η φασιστική μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ εύλογα κυριάρχησε στην εσωτερική πολιτική ζωή, αποδεσμεύουσα εξελίξεις και έγινε πρώτο ζήτημα στην παγκόσμια επικαιρότητα .
    Αποσύνθεσε την τρικομματική κυβέρνηση και με την σχεδόν βίαιη εκπαραθύρωση Κουβέλη οδήγησε εσπευσμένα σ’ ένα νεοπλασματικό κυβερνητικό μόρφωμα της φασίζουσας ακροδεξιάς και του ενοχικού Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ.
    Το μόρφωμα αυτό στερείται οποιασδήποτε κοινωνικοπολιτικής βάσης στο εσωτερικό με έστω ελάχιστα εθνικά και αστικοδημοκρατικά χαρακτηριστικά  .
    Την πολιτική της βάση αποτελούν οι φασιστικοί και ρατσιστικοί όμιλοι των πολιτικά καθυστερημένων και κοινωνικά περιθωριοποιημένων στρωμάτων , οι νεοφιλελεύθεροι όμιλοι των κλεπταποδόχων και τμημάτων της καλοζωισμένης παρασιτικής διανόησης, κύρια στο χώρο της προπαγάνδας.


  Για την ποιότητα , το περιεχόμενο και την μορφή της προηγούμενης κυβέρνησης , αλλά και του τωρινού νεοπλασματικού μορφώματος που ανέδειξε και αποκάλυψε το λαϊκό κίνημα στη σύγκρουση για την ΕΡΤ αρκεί η αναφορά σε τέσσερα γεγονότα.

1.    Στη συνέντευξη του ο Σαμαράς Ψυχαρικό Βήμα της Κυριακής , 24/06/13 δήλωνε : Είχαμε μνημονιακή υποχρέωση να απολυθούν 2500 υπάλληλοι μέχρι τέλος Ιούνη. « Επίορκους» δεν είχαμε βρει και δεν φτάνανε . Τέτοια μεγάλη μάζα εργαζομένων άμεσα δεν είχαμε σ’ άλλο τομέα που να απολυθούν νόμιμα , γι’ αυτό κλείσαμε την ΕΡΤ! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στον υποτελή Βοναπαρτίσκο της Τρόικα. Την νοητική καθυστέρηση , την πλήρη έλλειψη εθνικής συνείδησης, την ολοκληρωτική απώλεια επαφής του με την πραγματικότητα, την χυδαία περιφρόνηση του στο συνταγματικό χάρτη της Χώρας.
2.    Προκόπης Παυλόπουλος , κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ  Καθηγητής Νομικής, συνεπής αστικοδημοκράτης διανοούμενος ( όποιος θυμάται τις δηλώσεις του στη δολοφονία Γρηγορόπουλου, θα συμφωνεί με το χαρακτηρισμό χωρίς επιφύλαξη) : Σε δημόσιες και τηλεοπτικές δηλώσεις του μετά μάλιστα την έκδοση και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε ορθά κοφτά « Οι σύμβουλοι του Σαμαρά πριν να το συμβουλεύσουν πρέπει να διαβάζουν και το Σύνταγμα»!!!
 Το σύνταγμα παραβιάστηκε βάναυσα κι επικίνδυνα λοιπόν κατά τον κ. Παυλόπουλο Το ότι αποδόθηκε στους συμβούλους κι όχι στο Σαμαρά , καθόλου δεν περιποιεί τιμή στο Σαμαρά , μάλλον ακραία λοιδορία υποδηλώνεται!
    Στα δικαστήρια η άγνοια νόμου μόνο για λόγους βλακείας αναγνωρίζεται!

    3.  Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της επικρατείας ως προσωρινή διαταγή κι ως απόφαση του Συμβουλίου αναστολών , ΑΚΥΡΩΣΑΝ δυο φορές στο κεντρικό της ζήτημα την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Πράξη την οποία υπόγραφε ως πρωθυπουργός ο Σαμαράς και υποστήριξε επανειλημμένα δημόσια και εκβιαστικά προς κάθε δικαστήριο. –ΑΚΥΡΩΣΗ διοικητικής πράξης και μάλιστα με τη διαδικασία προσωρινής δικαστικής διαταγής , συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια ακόμη κι αν η πράξη της διοίκησης είναι εξόφθαλμα παράνομη και σε επίπεδα φυσικά πολύ χαμηλότερα μιας πρωθυπουργικής πράξης.
Νομολογικά η ΑΚΥΡΩΣΗ διοικητικής πράξης με προσωρινή διαταγή ή διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος εξαιρετικά σοβαρής και ανεπανόρθωτης – μη ανατάξιμης βλάβης! Ποια ήταν λοιπόν η ανεπανόρθωτη βλάβη της πράξης Σαμαρά που ακύρωσε δυο φορές σε διάστημα τριών ημερών το Συμβούλιο της επικρατείας , γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε ιστορικά στη Χώρα.



     Μόνο η ωμή και βάναυση παραβίαση του Συντάγματος σε επίπεδο που έθετε σε κίνδυνο το ίδιο το Πολίτευμα ή και την ακεραιότητα της Χώρας.
    Η απόφαση , λοιπόν, του κλεισίματος της ΕΡΤ συμπαρασύρει μαζί της και όλα όσα βασίζονται σ’ αυτήν, δηλαδή και τις απολύσεις των εργαζομένων.
    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν νόμιμα να είναι υπάλληλοι της ΕΡΤ όσο και να ξελαρυγγιάζονται τα λαμόγια της χυδαίας προπαγάνδας στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
    Κανένα δικαστήριο διοικητικό ή πολιτικό δεν μπορεί να μην τους δικαιώσει σε όποια τακτική διαδικασία του.
    Όποια λοιπόν, προσπάθεια βίαιης εκδίωξης των εργαζομένων εκδηλωθεί στην ΕΡΤ από τους κρατικούς και παρακρατικούς θύλακες καταστολής του διδύμου Καψή- Δένδια  θα είναι ευθέως παράνομη , ολοκληρωτικά αντισυνταγματική και σε τελευταία ανάλυση Φασιστική.

 4.  Η τοποθέτηση του γόνου της οικογένειας Καψή στη θέση του Υφυπουργού , αρμόδιου για την ΕΡΤ αποκαλύπτει και τις διαδρομές υπόγειες και μη, μέσα από τις οποίες διαμορφώνονται οι συνασπισμοί των συμφερόντων που λυμαίνονται τη Χώρα. 
Η  δημοσιογραφική και πολιτική φαμίλια Καψή ,δια πατρός Καψή, όταν ο Βενιζέλος περιλούστηκε τον καφέ από τον οργισμένο οπαδό του ΓΑΠ, δήλωνε και ο ίδιος οργίλος: « Δεν θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να μας το πάρουν με ρεσάλτο». Ο Βενιζέλος , δηλαδή ήταν ένας πολιτικός πειρατής- σαλταδόρος !



•    Η δημοσιογραφική οικογένεια Καψή εκπαραθυρώθηκε έκτοτε από το Ψυχαρικό « ΔΟΛ» ( Δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη) και μετακόμισε αργότερα στο έτερο Βαρόνο της ενημέρωσης και όχι μόνο, τον Μπόμπολα!
•    Σήμερα Ψυχαρικοί και Μπομπολικοί γίνανε σύντροφοι των Σαμαρά- Βενιζέλου , για να βάλουν στο χέρι όχι μόνο τα μίντια, αλλά και ό,τι έχει απομείνει σ’ αυτόν τον τόπο!

                Με δεδομένα αυτά η υπεράσπιση της ΕΡΤ δεν είναι περιφερειακό , οικονομίστικο ζήτημα , ούτε μόνο ελεύθερης έκφρασης, ούτε μόνο δικαίωμα στην εργασία. Είναι όλα μαζί και πολλά παραπάνω. Χρόνια τώρα μας σημαδεύουν στο στομάχι, για να μας σκλαβώσουν στο μυαλό. Η ΕΡΤ είναι η ακραία δοκιμή, για να δουν , αν η επιχείρηση ΠΕΙΝΑ είχε αποτελέσματα στο κλάδεμα του μυαλού μας , ώστε να συνεχίσουν στο  δρόμο της καταστροφής….

    Εδώ μπορούμε να τους σταματήσουμε.
    Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.
    Καμία κουβέντα με το Φασισμό και τους ενόχους!
    Καμία κουβέντα με τα κυβερνητικά ανδρείκελα
    Η ΕΡΤ να συνεχίσει όπως ήταν τη στιγμή που έκλεισε.

Μιχάλης Βασιλάκης
Γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου