Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ευθύνες σε μέλη του συμβουλίου ιδρύματος του Πανεπιστημίου Αθηνών για την εισβολή ΜΑΤ, ελεύθεροι οι προσαχθέντες



Άλλη μια επίδειξη κρατικής καταστολής

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε άλλο ένα δείγμα της κρατικής καταστολής. Όταν το πρωί σήμερα ομάδα φοιτητών θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου που αποκλείοντας χώρο του Πανεπιστημίου Αθήνας την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Ιδρύματος κατέφθασαν οι δυνάμεις καταστολής για να επιβάλλουν τον «νόμο και την τάξη» με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν. Την βίαιη καταστολή.

Οι μπάτσοι έκαναν 31 προσαγωγές –αργότερα άφησαν ελεύθερους τους προσαχθέντες- ενώ αναστάτωση έχει προκαλέσει τον πανεπιστημιακό χώρο η πληροφορία ότι οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν να επέμβουν από το εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, Β. Κιντή από το τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. και τον πρόεδρο του, Δ. Μπερτσιμά.

Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Για κάποιους ήταν μια αυθαίρετη υπερβολή, για κάποιους άλλους μια γραφική δήλωση. Αλλά αυτή τη
στιγμή είναι η ωμή πραγματικότητα. Το ρολόι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής έχει γυρίσει ανεπιστρεπτί στην «δημοκρατία σε γύψο».

Το πρωί της Δευτέρας (8/7/13) το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ συνεδρίαζε (εν κρυπτώ) στο κτήριο της Πρυτανείας. Πρόκειται για το όργανο-εντολοδόχο του Υπουργείου, το οποίο ουδέποτε εξελέγη, αλλά υπεδείχθη από την ηγεσία του Υπουργείου και στόχο έχει την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στη παιδεία, την υπογραφή της διάλυσης του δημόσιου-δωρεάν-δημοκρατικού πανεπιστημίου.
Όταν ομάδα φοιτητών πλησίασε την αίθουσα με στόχο να διαμαρτυρηθεί τόσο για την φίμωση τους, όσο και για τις καταστροφικές μεταρρυθμίσεις που θα αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης του Σ.Ι , το ίδιο το Συμβούλιο αρνήθηκε έστω και τον διάλογο και κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας. Όταν μια ομάδα φοιτητών άρχισε να χτυπά επίμονα την πόρτα φωνάζοντας συνθήματα η ανεκδιήγητη «κυρία» Κιντή, μέλος του Συμβουλίου και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση , καθώς ισχυρίστηκε ότι …απειλείται η ζωή της.

Το όργιο κρατικής τρομοκρατίας και αυταρχισμού που ακολούθησε, δεν είχε προηγούμενο. 32 φοιτητές που βρίσκονταν στο …προαύλιο συνελήφθησαν με προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας στο εσωτερικό της πρυτανείας και φυγαδεύτηκαν τελικώς από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ. Μετά από μια δυναμική κινητοποίηση, οι προσαχθέντες απελευθερώθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
Οι ημέρες που οι δυνάμεις καταστολής δρούσαν ανενόχλητα στα πανεπιστήμια δυστυχώς δεν ανήκουν στο μαύρο παρελθόν αλλά τείνουν να επιβληθούν στο ζοφερό μέλλον. Το «σύγχρονο πανεπιστήμιο» που ευαγγελίζονται οι επιτελείς της Τρόικας, είναι ένα μια πρότυπη μορφή αντιδημοκρατικότητας, ακραίας καταστολής και αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η στοχοποίηση όσων αγωνίζονται, η συστηματική χρήση βίας και ο εκφοβισμός είναι η μόνη τους νομιμοποίηση. Το φοιτητικό κίνημα καλείται αυτή τη στιγμή να πάρει ξεκάθαρη θέση. Να υπερασπιστεί το δημοκρατικά κατεκτημένο με αιματοβαμμένους αγώνες άσυλο. Να προασπίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τις συλλογικές διαδικασίες. Να παλέψει για ένα πραγματικά δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο, για δουλειά με δικαιώματα, να σταθεί στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού που μάχεται ενάντια στα μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Φ.Σ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ!


ΑΝΑΣΑ-ΕΑΑΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου