Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΟΛΜΕ για τις απολύσεις, … θα τα πούμε το Σεπτέμβρη !

Πρόκειται για την ηγεσία εργαζόμενων που έχει σπάσει κάθε όριο συναλλαγής, υποκρισίας και σαχλαμάρας με το δικομματισμό. Οι εκπαιδευτικοί της 2θμιας εκπαίδευσης ας έχουν υπόψιν την παρακάτω ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26/7/13, συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, με σκοπό να τεθούν σ’ αυτόν, ως έχοντα την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, προχωρούν την εμπορευματοποίηση παιδείας – υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθαρίζουν το τοπίο για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ζητήσαμε από τον Υπουργό να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού, κανενός εργαζομένου, είτε αυτός τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε με άλλους τρόπους.
 Το αρνήθηκε κατηγορηματικά, αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι θα τεθούν σε «διαδικασία εξόδου» 15000 δημόσιοι υπάλληλοι. Όσο για τις περικοπές των κονδυλίων για την λειτουργία των σχολείων και την αύξηση των δαπανών απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν με μεγάλη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους. Και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας

- για να μη φύγει κανείς συνάδελφός μας
- για να είμαστε όλοι – μαθητές και εκπαιδευτικοί – παρόντες στα σχολεία και τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου.


27/07/2013

http://syndicalaizer.wordpress.com 

Τι γράφουν οι απίστευτοι γραφειοκράτες;;;;

Τους τα λέει κατάμουτρα, “απολύσεις”,  και λένε ουσιαστικά “καλές διακοπές”, θα απαντήσουν σε ένα μήνα, οι ομπρέλες περιμένουν!

Φιλοκυβερνητικές φυλλάδες γράφουν σήμερα για απολύσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, άλλοι λένε και πόσοι ανά υπουργείο, κάπου 3.000 στο υπ. Παιδείας.

Τα συνδικαλιστικά απομεινάρια της ΟΛΜΕ είναι ανίκανοι για οποιονδήποτε αγώνα, για την ελάχιστη οργανωμένη αντίδραση ενάντια στα σχέδια της εξουσίας.

Τι και αν άλλαξαν προεδρείο στην ΟΛΜΕ, τις ίδιες ανοησίες λένε και τώρα.

Τελικά, οι διάφορες κατα τόπους ΕΛΜΕ μήπως πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να τους στείλουν στο διάολο μια ώρα αρχίτερα;

εργασιακό δελτίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου