Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τους μεγάλους εργατικούς αγώνες επιχειρούν να συγκαλύψουν οι αλητείες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΕΕ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ:


Στ. Τζιορτζιώτης, μέλος των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή στην απεργία και το συλλαλητήριο (Βίντεο) 



Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος τομέας καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 48ωρη απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. «Η δυναμική των κινητοποιήσεων των εργαζομένων -  Ελπίδα αναστροφής πορείας και διεξόδου», τονίζει.






Η ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών -μελών της «να προχωρήσουν σε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα κατά χιλιάδες καταδικάζονται στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων».


Στην ανακοίνωση καλεί όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες - Μέλη της, αλλά και στη Γενική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013. Σημειώνεται πως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Με τετράωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ. Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερη απεργία έως την Παρασκευή, ενώ σε απεργία βρίσκονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ πολλά ΤΕΙ και ΑΕΙ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Από την Τετάρτη σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι δάσκαλοι. Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες βρίσκονται από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ.



Φωτογραφίες: Φίλιππος Μεσσίνης/ FosPhotos. Δύο αστυνομικοί σέρνουν διαδηλωτή από τα πόδια, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων την οποία διέλυσαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση χημικών, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε σεανακοίνωσή της «αναγκαία». Οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 
               


Ένταση επικρατεί το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται από νωρίς έξω από το υπουργείο Εργασίας και ζητούν να συναντηθούν με τον Γ. Βρούτση.  Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, ο υπουργός δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημά τους. «Ο υπουργός Εργασίας αρνείται να δει τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι υπουργός ανεργίας και δεν είναι υπουργός Εργασίας αυτός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των εργαζομένων Θανάσης Καποτάς.




Υπό αυτό το κλίμα, ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να εισβάλει στο υπουργείο Εργασίας από είσοδο που βρίσκεται σε στοά της οδού Σταδίου, ενώ την ίδια ώρα άλλη ομάδα προσπαθούσε να ανοίξει τα ρολά στην κεντρική είσοδο.
Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές από την κεντρική είσοδο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εγκλωβιστεί οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στη στοά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΣΟΟΥ:


Άλλη μια πρωτοφανής πρόκληση της Χρυσής Αυγής μέσα στην Ελληνική Βουλή!



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με αφορμή τον εορτασμό από τη Βουλή της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πολιτικο κόσμο ότι προσκυνά τους Τούρκους σας σύγχρονους ραγιάδες ενώ αυτό που πυροδότησε το κλίμα ήταν ο χαρακτηρισμός "πράκτορες" για τρεις βουλευτές: Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ζειμπέκ Χουσεϊν και Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καυτηρίασε την παρουσία τους στα εγκαίνια του μουσείου Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλοντας ότι στην πινακίδα αντί για τη λέξη Κωνσταντινούπολη υπάρχει η λέξη Ίστανμπουλ.

Αυτό προκάλεσε την οργή των τριών βουλευτών η οποία με την σειρά της προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη... "Τουρκόσποροι" φώναζαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές μέσα στη Βουλή.


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ε.Ε.-ΔΝΤ 
Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου