Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η νίκη των καθηγητών είναι νίκη των παιδιών μας



Φίλοι γονείς,


Όλοι  ζούμε μια ολομέτωπη επίθεση στο δημόσιο σχολείο. Με  πλήρη συνείδηση η κυβέρνηση με τις εντολές της Ε.Ε και της τρόικας διαλύει  το δημόσιο σχολείο. Από το νήπιο μέχρι την πανεπιστημιακή έρευνα η διάλυση είναι ολοκληρωτική.

Μετά από έναν δύσκολο χρόνο γεμάτο φωτοτυπίες ,συγχωνεύεις -καταργήσεις σχολείων, παγωμένες  αίθουσες, τάξεις με περισσότερους μαθητές  και πολλά άλλα ήρθε ένα ακόμη πιο δύσκολο καλοκαίρι με το δολοφονικό χτύπημα στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τον εξοστρακισμό χιλιάδων μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ και το νέο σύστημα εισαγωγής που κάνει   το σχολείο εξεταστικό κέντρο και τα παιδιά  μας  πειραματόζωα   σε ένα σύστημα που έχει ξαναεφαρμοσθεί και αποτύχει παταγωδώς . Με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την πρώτη Λυκείου που θα μετρούν για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, θα αναγκάσουν τους γονείς να πληρώνουν φροντιστήρια από τη πρώτη τάξη και αρκετά παιδιά θα οδηγηθούν εκτός εκπαίδευσης, στην κατάρτιση και στη μαθητεία, δηλαδή στην απλήρωτη εργασία. 


Δυστυχώς και εμείς οι γονείς ηττημένοι  δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο  δικαίωμα των παιδιών μας στην γνώση και ας γνωρίζουμε καλά πως η αμάθεια που τα οδηγούν θα καταστρέψει την ζωή τους για πάντα.

Ξέρουμε καλά ότι ελάχιστοι γονείς γνωρίζουν ότι στον νόμο για την  ‘’ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ’’ αξιολογούνται και οι ΠΟΡΟΙ  του σχολείου. Και  επειδή  κανένα σχολείο δεν έχει πόρους οδηγούν τα σχολεία  στην πλήρη ιδιωτικοποίηση βάζοντας στην πραγματικότητα τους γονείς να πληρώνουν για την λειτουργία τους .

Με αυτό θέλουμε να καταδείξουμε ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα  της κυβέρνησης  για την διάλυση της παιδείας άγνωστη στην πλειοψηφία  των γονέων.

ΚΑΛΟΥΜΕ  λοιπόν τους εκπαιδευτικούς  μαζί με τον σύλλογο γονέων κάθε σχολείου να συγκαλέσουν συνελεύσεις (σε κάθε σχολείο), μαζί με τους μαθητές, ώστε να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα της παιδείας σε όλους.

Καλούμε τους γονείς να συμπαραταχθούν ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ στον δίκαιο αγώνα των δασκάλων των παιδιών τους. Καλούμε το σύνολο της κοινωνίας να αγκαλιάσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών  για να ανατρέψουμε επιτέλους την κυβέρνηση της δυστυχίας των αυτοκτονιών  της εξαθλίωσης…
Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν είναι μόνος του.



ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου