Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ: Συντονισμός και κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή -εδώ και τώρα- της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου!



Με Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο και ενότητα δράσης να απαντήσουμε στην πολυδιάσπαση που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ενιαίο Εργατικό Πολιτικό Μέτωπο - Εργατική κυβέρνηση!

Εργάτες - εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι,

Ο καταιγισμός των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Η επίθεση της κυβέρνησης, της Τρόικας και των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τα απανωτά χαράτσια και οι φόροι συνοδεύονται από την διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, καθώς και της παιδείας. Τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ δέχονται τώρα η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ και η ΛΑΡΚΟ, με μαζικές απολύσεις, παραπέρα συρρίκνωση της δραστηριότητας τους, ιδιωτικοποίηση, ακόμα και οριστικό λουκέτο.

Οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και μεγαλώνουν την τεράστια ουρά των ανέργων. Η μείωση των μισθών και συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, αποτελεί το καθημερινό μέλημα της Τρόικας και της κυβέρνησης. Η απλήρωτη εργασία, για όσους δουλεύουν, έγινε καθεστώς.


Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών και καταστημάτων, βρίσκονται επί θύραις. Τα μνημόνια αποτελούν την απάντηση των καπιταλιστών στην κρίση τους. Η ντόπια αστική τάξη αδυνατεί να ξεπεράσει από μόνη της την κρίση και έχει ανάγκη τη στήριξή της από το ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές κεφάλαιο. Φυσικά η στήριξη αυτή δίνεται με το αζημίωτο. Δίνεται με την παραχώρηση μέρους της κυριαρχίας της στη χώρα, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (φυσικού, ορυκτού, επιχειρήσεων κ.ά.,) τη δημιουργία ζωνών ελεύθερης εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να παίρνει μέτρα που βυθίζουν την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της διασπώντας την εργατική τάξη και προσπαθώντας να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο στις γραμμές των εργαζομένων, στρέφοντας το ένα τμήμα ενάντια στο άλλο. Όμως,κανένας άνεργος δεν έχει να κερδίσει τίποτα αν απολυθούν μερικές χιλιάδες υπάλληλοι του δημόσιου και προστεθούν στη μεγάλη στρατιά των ανέργων.Κανένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα δεν θα βελτιώσει τη ζωή του με το να οδηγηθούν στην εξαθλίωση μερικές χιλιάδες «βολεμένοι» του δημοσίου. Αντίθετα,κάθε απόλυση και κάθε μείωση μισθού είναι μια μάχη που χάνεται για όλους τους εργαζόμενους.

Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου εργατικού μετώπου προβάλει πλέον επιτακτικά, όπως και ο συντονισμός των εργατικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να παλέψουν για τα εργατικά συμφέροντα.

Στο επόμενο διάστημα η επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησής τους και της τρόικας των δανειστών-τοκογλύφων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, σε όλη τη γραμμή.

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων θα είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης μάχης με την Τρόικα, την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές. Ο μόνος τρόπος για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων που μας εξαθλιώνει, είναι να ανατρέψουμε εδώ και τώρα την κυβέρνηση που την υλοποιεί. Όσοι προσδοκούν την πτώση της κυβέρνησης…όταν θα γίνουν εκλογές, στο όνομα μιας «δημοκρατικής ανατροπής», πρέπει να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση για τη συνέχιση του καταστροφικού της έργου. Το ίδιο καταφέρνουν και όσοι παραπέμπουν στο μέλλον το ζήτημα της εξουσίας, αρνούμενοι να το βάλουν μέσα στους αγώνες του σήμερα.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα, με τους αγώνες μας! Η πάλη για την ανατροπή της εντάσσεται στην επαναστατική πάλη!

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η πολιτική των μνημονίων η οποία συνεχίζει την καταστροφή. Κάθε δόση δανείου θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα και κάθε δανειακή σύμβαση από ένα νέο μνημόνιο.

Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση και για μια πολιτική η οποία στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου, την παραπέρα συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων, στην εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.

Οι δημόσιες δαπάνες για τη δημόσια παιδεία, την υγεία, την πρόνοια διαρκώς θα μειώνονται, αφήνοντας ζωτικό χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η καταστροφική ύφεση θα συνεχιστεί, οι απολύσεις θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και η ανεργία θα υπερδιογκωθεί. Η πρώτη κατοικία θα βγει σε πλειστηριασμό όπως και πολλά μικρομάγαζα, για όσους χρωστάνε στην τράπεζα και στον ΟΑΕΕ και αδυνατούν να πληρώσουν!

Εργάτες-εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες.

Η επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικας, βγάζει τους εργαζόμενους στους δρόμους. Αρκετοί κλάδοι έχουν εξαγγείλει απεργίες. Στον αγώνα αυτό είναι απαραίτητη η συμπαράταξη όλων των εργατικών δυνάμεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καθώς και των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών και εμπόρων. Για την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και αγωνιστικού μετώπου το οποίο θα ανατρέψει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και θα επιβάλει την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων.

Για το σκοπό αυτό όλοι οι φορείς των εργαζομένων που δεν έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις, να το κάνουν. Τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, η ΓΣΕΕ, πρέπει να πάρουν απόφαση για το συντονισμό των αγώνων και απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τους κλάδους που ήδη έχουν αποφασίσει απεργίες, στην προοπτική της παραπέρα κλιμάκωσής τους με απεργία διαρκείας. Οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι πρέπει επίσης να συντονιστούν με τους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με κλειστά μαγαζιά.

Η προτάσεις που παραπέμπουν την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων με μια… 24ωρη απεργία τον Οκτώβρη, δεν προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η περίοδος μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πολύ κρίσιμη και θα κρίνει αν η κυβέρνηση Σαμαρά θα μακροημερεύσει, αν η πολιτική των μνημονίων θα διακοπεί ή θα συνεχιστεί, αλλά και αν θα διακοπεί προσωρινά, ή μόνιμα. Οι αγώνες που αναπτύσσονται κάτω από το βάρος των προβλημάτων, πρέπει να είναι καλά οργανωμένοι και περιφρουρημένοι, να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο και να κατευθύνονται στην ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και στην εγκαθίδρυση, από το ίδιο το κίνημα αν είναι δυνατόν, μιας εργατικής κυβέρνησης, η οποία θα στηρίζεται στο μαζικό κίνημα, στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, στη νεολαία, στον εργαζόμενο και εκμεταλλευόμενο λαό, και η οποία θα καταργήσει το μνημόνιο και θα καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, θα δουλειά για όλους με δικαιώματα-απαγόρευση των απολύσεων, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του κινήματος.
Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της εξαθλίωσης!


  • Δουλειά για όλους με δικαιώματα, άμεσα μέτρα για τους άνεργους- Ικανοποίηση των διεκδικήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος


  • Κατάργηση των μνημονίων, των αντεργατικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων
  • Διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών για πρώτη κατοικία των εργατικών και φτωχών οικογενειών προς τις τράπεζες


  • εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
  • κατάργηση των χαρατσιών και της υπερφορολόγησης,

  • Έξοδος από την Ε.Ε., το Ευρώ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ




Σεπτέμβρης 2013





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου