Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΑΪ Χίτλερ! (ξανά και ξανά)

Από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ


Με ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό ντεμαράζ ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός του Φαλήρου προσπάθησε (και ακόμα προσπαθεί), από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του Παύλου, να βάλει τα πράγματα στη... «σωστή μέση θέση» που θα ασπαστεί η «κοινή γνώμη» και ο «απλός μέσος πολίτης».

Αρχικά, το πρωί της Τετάρτης 18/09, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο τίτλος του ρεπορτάζ για τη δολοφονία ήταν «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». 


Μάλιστα, ακόμα και χτες στην μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή «Life» (http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65608, επιλέξτε την εκπομπή της 19/09 και προχωρείστε το βίντεο στο 57:15), η παρουσιάστρια Εύα Αντωνοπούλου, με τη συνδρομή του Αργύρη Ντινόπουλου, βουλευτή της ΝΔ, έσπευσε να «διορθώσει» τον Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε τη συγκεκριμένη λεζάντα. Ωστόσο, η λεζάντα μιας πρωινής εκπομπής που μεταδίδεται τουλάχιστον έξι ώρες μετά τη δολοφονία και αφού έχει γίνει ξεκάθαρο το πολιτικό κίνητρο αυτής, μόνο τυχαία δεν είναι.





Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, είχαμε τη ραδιοφωνική παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της ΧΑ, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε (ακούστε εδώ: http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=242780). Εκεί, και αφού βιώσαμε το άκρως ειρωνικό και συνάμα γελοίο παραλήρημα του ναζί βουλευτή να αποποιείται τις ευθύνες της συμμορίας του και να εκφράζει τα συλληπητήρια του για το νεκρό αντιφασίστα (!!!!!), ο δημοσιογράφος προέτρεψε τον άρειο βουλευτή να βρει τρόπο, αυτός και το κόμμα του, «να μην σας πιάνουν στο στόμα τους».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου φιγουράρει η λεζάντα «Αγανακτισμένοι πολίτες πετάνε πέτρες σε κουκουλοφόρους». 


Έτσι, τα βίντεο με φασίστες να πετάνε πέτρες κατά διαδηλωτών και να πέφτουν με τα μηχανάκια πάνω τους, που προκάλεσαν μέχρι και τις απορίες των δημοσιογράφων του BBC, στο οποίο τόσο θέλει να μοιάσει ο ΣΚΑΪ, είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Άλλωστε, τη ρητορική των δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών/κατοίκων» την έχουν εκθρέψει χρόνια τώρα τα συστημικά ΜΜΕ. Πρέπει πάντα να βρίσκουν ένα αντίβαρο για τη δικαιολογημένη έκρηξη των διαδηλωτών. Ένα αντίβαρο που να μην παραπέμπει σε παρακρατικές λογικές και σχέσεις με το επίσημο κράτος όσο κι αν τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν το αντίθετο.








Το πρωί της Πέμπτης 19/09, στο «Magazino» του Γιώργου Αυτιά (http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65626επιλέξτε την εκπομπή της 19/09 και προχωρήστε το βίντεο στο 17:23), ο Δημήτρης Καραστεφανής, ο αστυνομικός συντάκτης, λέει «Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό Γιώργο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είναι του μεροκάματου. [...] Και το λέω και πάλι του μεροκάματου γιατί τα έβαλε με ένα παιδί που αγωνιζόταν για τη ζωή του». Δηλαδή τι περίμενε; Ότι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι είναι εξωγήινοι; Ή μήπως ότι πρέπει να τον λυπηθούμε επειδή τα έβγαζε πέρα δύσκολα, όπως εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μας που δεν σηκώνουν όμως μαχαίρι, και «παρασύρθηκε»; Οι βιοπαλαιστές δηλαδή, όπως αποκάλεσε τον δολοφόνο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι άμοιροι ευθυνών;



Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πάλι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, εμφανίστηκε κάποιος συνάδελφος του δολοφόνου που μίλησε για το ποιόν του δράστη. Εμφανίστηκε με γυρισμένη την πλάτη και χωρίς κάποιο στοιχείο λες και ήταν αυτός ο δράστης ή αυτόπτης μάρτυρας. Τα όσα είπε κινούνταν πάλι στο πλαίσιο απεμπλοκής του δράστη από τη νεοναζιστική συμμορία και ταύτισής του με έναν απλό μέσο πολίτη που δεν είχε πολιτικές ανησυχίες, αλλά ήταν αριστερός!!! Η πολιτική ακροβασία στα όριά της...


Φυσικά, το συνεχές επικοινωνιακό τρικ του ΣΚΑΪ δεν έπεσε από τον ουρανό. Είχε προηγηθεί η εκπληκτικής εμπνεύσεως άποψη του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο κεντρικό δελτίο του σταθμού ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με μία σοβαρότερη ΧΑ για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. 





Δικαιώθηκε λοιπόν ο προφήτης: σοβαρή ΝΔ (με ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-παρακρατικούς σε δράση) + σοβαρή ΧΑ (με δολοφόνους σε δράση) = Ευρώ Forever...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου