Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βάζει ο Ντούτσε-Φραγκούλης Φράγκου τη στολή του και την σκούφια την ψηλή του, μ' όλα τα φτερά


Στο ερώτημα που πολλοί θέτουν «μετά την ναζιστική Χρυσή Αυγή τι;», υπάρχουν εξίσου πολλές απαντήσεις. Ξεχωρίζουμε αυτές που προέρχονται από τον χώρο των αντιδραστικών και συντηρητικών Απόστρατων Στρατιωτικών.

Καταρχήν, είχαμε την  ΑΚΙΣ-ΣΕΕ (Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας) που με την την κινητοποίηση των εφέδρων τη μέρα σύλληψης των αρχηγών της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας επιχείρησαν να τους δώσουν πολιτική κάλυψη και να τους διαδεχτούν πολιτικά. Κάτι που τελικά οδήγησε στην ουσιαστική διάλυση του παράξενου αυτού συντεχνιακού μορφώματος, που στις τάξεις του βρίσκουμε επικίνδυνους θιασώτες του νεοναζισμού!  

Μια από τις πιο σημαντικές όμως εφεδρείες του συστήματος είναι ο πρώην ΑΓΕΣ-ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, Φραγκούλης Φράγκου, άνθρωπος με ακραίες εθνικιστικές θέσεις που φτάνει να μιλά για το Νεοβυζαντινισμό ως αντίπαλο δέος της εξίσου φαιδρής αντίληψης του Νεοοθωμανισμού και που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους Ναζί.  Έφτασε μάλιστα να υπερασπιστεί στο Ναυτοδικείο  τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες του Λιμενικού   που φώναξαν εμετικά εθνικιστικά-μισαλλόδοξα συνθήματα σε Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου.


Μια εθνικιστική περσόνα, που ποτέ δεν αρνήθηκε να κάνει το χατίρι στον τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο, με σκληρές θέσεις στο ζήτημα της Καταστολής Πλήθους από τον Στρατό, χωρίς ποτέ να θέσει καμιά αντίσταση στις περικοπές στα εισοδήματα των στρατιωτικών, σήμερα πλασσάρεται από τη ΝΔ του Σαμαρά, ως εναλλακτική ακροδεξιά πολιτική πρόταση-ενδεικτική η φιλοξενία που του προσφέρει η φιλοκυβερνητική επίσης ακραία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ο Φραγκούλης Φράγκου λοιπόν βγαίνει μπροστά, λαμβάνει πλέον πολιτική πρωτοβουλία επιδιώκονατς την συστράτευση ανθρώπων όπως ο πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδης και δε χάνει ευκαιρία που να μην τοποθετείται σε θέματα που του «φτιάχνουν» το ακροδεξιό εθνικιστικό προφίλ.
Όπως αυτό της συμμετοχής τεθωρακισμένων ξανά στις Στρατιωτικές Παρελάσεις που εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την καλλιέργια κλίματος εμφυλίου ώστε  υιοθετώντας την ναζιστική ατζέντα να ενσωματώσουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, συμβάλλοντας και «στην ανάταση τους Έθνους»!

Όμως υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις:

Δεν μας έλλειψαν τα τάνκς. Δουλεία, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Πολιτισμό, τα παιδιά μας κλέβουν οι συγκυβερνώντες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Και ο Φράγκου για αυτά δε λέει κουβέντα.
Επίσης, όμως   ο Φραγκούλης Φράγκου έπαθε
"Αμνησία"  γιατί τα άρματα μάχης στη παρέλαση που επί αρχηγίας του "κόπηκαν"!!!
Μάλιστα πολλοί αναλυτές τον κατηγορούν για συνδιαλλαγή με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. 

Διαβάζουμε στο onalert:

«Ο στρατηγός Φράγκος ήταν Α/ΓΕΣ , όταν προέκυψε το θέμα του “κοψίματος” των μηχανοκίνητων και των αρμάτων μάχης από τις παρελάσεις. Δεν θυμόμαστε να είχε εκφράσει κάποια αντίρρηση ή τουλάχιστον δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο. Ήταν η περίοδος που ο στρατηγός είχε βάσιμες ελπίδες ότι από τη θέση του Α/ΓΕΣ μπορούσε να προωθηθεί στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ».

Από την άλλη μεριά ο επιθετικός  τόνος των δηλώσεων του Φραγκούλη Φράγκου για το θέμα των παρελάσεων είναι αντίστοιχα επιπόλαιος και τον εκθέτει, καθώς στερείται σοβαρότητας. Δηλώσεις που ενσωματώνουν το γραφικό και εξίσου επικίνδυνο στυλ του Φαήλου Κρανιδιώτη:

Γιατί δεν είναι δυνατόν να μιλάς για την αναγκαιότητα των τανκς στις Παρελάσεις ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό, όταν λίγες μέρες πριν έχει διεξαχθεί η Πανάκριβη Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ. Όταν η μια άσκηση διαδέχεται την άλλη.

Χωρίς να έχεις συναίσθηση και χωρίς να ενδιαφερεσαι για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο λαό μας.
Αλλά ο πρώην ΑΓΕΣ πάντα ήταν αρεστός στην εξουσία και στις ΗΠΑ, όταν έτρεχε να αποδεχτεί τα 1000 ΔΩΡΕΑΝ πανάκριβα σαπάκια τεθωρακισμένα ABRAMS που θα έφερναν κέρδη 5 εκατ. Ευρώ στους εφοπλιστές για τη μεταφορά τους, θα απαιτούσαν 500.000.000 ευρώ σε συντήρηση-εκπαίδευση-πυρομαχικά. Σαπάκια γεμάτα απεμπλουτισμένο ουράνιο...

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου