Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μια παρά λίγο φονική ενέργεια απεργοσπασίας στο Αίγιο: τραυματίστηκε απεργός στο εργοστάσιο Καλλιμάνη

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί στο εργοστάσιο "Καλλιμάνης" στο Αίγιο, του οποίου εργαζόμενοι απεργούν εδώ και αρκετές ημέρες, διεκδικώντας οφειλές από δεδουλευμένα (κατά άλλες πληροφορίες, διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών), καθώς στέλεχος της εταιρείας φέρεται να τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του την πρόεδρο των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του filodimos.gr, οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες της απεργίας, απαγορεύουν την είσοδο και έξοδο φορτηγών στο εργοστάσιο και σήμερα το πρωί, επίσης δεν επέτρεψαν σε φορτηγό με ψάρια να μπει στο χώρο. Κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες και όπως καταγγέλλεται από εργαζομένους, στέλεχος της επιχείρησης προσπάθησε να εισέλθει με το αυτοκίνητό του περνώντας την πύλη και τραυμάτισε την πρόεδρο των εργαζομένων κα Παπαντωνοπούλου που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα και στη συνέχεια αποχώρησε με το ίδιο αυτοκίνητο. Ακολούθησε
πανδαιμόνιο, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την τραυματία στο Νοσοκομείο Αιγίου και λίγο αργότερα, το στέλεχος που φέρεται να χτύπησε την εργαζόμενη, παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα μαζί με δικηγόρο. Εξάλλου, έχουν αλληλομηνυθεί συνολικά πέντε άτομα και η δικογραφία σχηματιζόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα, με κατηγορίες ένθεν και ένθεν για εξύβριση, φθορές κλπ.

Η τραυματίας βρίσκεται στο Νοσοκομείο Αιγίου χωρίς η κατάστασή της να εμπνέει ανησυχία αλλά νοσηλεύεται φρουρούμενη, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει κατατεθεί εναντίον της από την εταιρεία μήνυση.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου και μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αρκετοί εργαζόμενοι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο θλιβερό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου