Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

'Ελα «Ελιά» στον τόπο σου...



«Ελιά» µε υψηλό βαθµό αντιλαϊκής οξύτητας

Υπάρχει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και υπάρχουν και τα χηµικά επεξεργασµένα «εξευγενισµένα» έλαια από κουκούτσια ελιάς. Η δεύτερη περίπτωση ταιριάζει γάντι στην πολυφορεµένη κίνηση των 58, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ανακύκλωση του δυσαρεστηµένου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.
Πες µου ποιος σε προµοτάρει, να σου πω ποιος είσαι ή και τι προορίζεσαι να αποτελέσεις, να γίνεις. Η κίνηση των 58 έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από τους µεγάλους µιντιακούς οµίλους, αν και υπήρξαν και κάποιοι µαϊντανοί επιφυλάξεων. Γύρνα, Ελιά, στον τόπο σου! Το ιερό δέντρο της αρχαίας Ελλάδας µεταφυτεύτηκε στην Ιταλία, αλλά τώρα επιστρέφει θριαµβευτικά στα πάτρια χώµατα! Για µια Ελιά ζούµε, αναφωνούν εν χορώ οι πολιτικοί και δηµοσιογραφικοί στυλοβάτες του σκληροπυρηνικού κατεστηµένου, ενώ το ρόλο του κορυφαίου του χορού αναλαµβάνει ο Ευ. Βενιζέλος.
Διαστάσεις µέγιστου πολιτικού γεγονότος πήρε η συγκέντρωση των 58 στο Ακροπόλ την περασµένη Δευτέρα.
Οι 700 -άντε 1.000- συγκεντρωµένοι (µαζί µε τους πολυάριθµους σεκιουριτάδες τους µε πολιτικά και τα τηλεοπτικά συνεργεία), έγιναν 2.000 και, γιατί όχι, 3.000.
Περισσότερο ενδιαφέρον από τις νεφελώδεις διακηρύξεις των 58 παρουσιάζουν οι προσδοκίες της κυρίαρχης τάξης από την κίνησή τους και η κατασκευή ενός κεντροαριστερού σχήµατος σωτήριου για τους πρωταγωνιστές της ελληνικής χρεοκοπίας από τον πολιτικό αφανισµό, το οποίο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ίδια πολιτική µε τα ίδια µέσα, αλλά µε περισσότερα και µεταµφιεσµένα πρόσωπα. Οι 58 δεν ζητάνε καν ένα «καλύτερο µνηµόνιο»: υπόσχονται µια καλύτερη διαχείριση της µνηµονιακής υποδούλωσης. Ούτε λέξη για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων ή τις Πράξεις Νοµοθετικού Περιεχοµένου που έχουν εξευτελίσει την έννοια της κοινοβουλευτικής δηµοκρατίας δεν συναντάµε στις ιδέες των 58. Ο εχθρός τους, λένε, είναι η «µιζέρια». Δεν εννοούν όµως τη φτώχεια του λαού αλλά την ανεπανόρθωτη πολιτική φθορά του δικοµµατικού µηχανισµού. Ο νεοφιλευθερισµός βρήκε το ισοδύναµό του: το νεοεκσυγχρονισµό. Ακόµα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που τα έχει βρει σε όλα µε τη ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε πετυχηµένα τους συµµετέχοντες στην πρωτοβουλία «φορείς του τίποτε και εκφραστές του κανενός»!
Ταγκισµένο λάδι µε υψηλό βαθµό αντιλαϊκής οξύτητας θα βγάλει αυτή η µισοξεραµένη Ελιά.



ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου