Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συλλογή αντιφασιστικών έργων "...Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!"



                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η συλλογικότητα εργαζόμενων-καλλιτεχνών «Τέχνη Εν Κινήσει» ΤΕΚ, με αφορμή την ανησυχητική άνοδο της φασιστικής-ναζιστικής απειλής, παρουσιάζει μια συλλογή από αντιφασιστικά έργα μελών της με τίτλο «...Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!». Στη συλλογή, η οποία έχει την μορφή του cd-rom όπως και η προηγούμενη (Μέρες από ατσάλι)  περιέχονται τραγούδια, εικαστικά, ποιήματα και κείμενα.


Πηγή έμπνευσης υπήρξε για όλους εμάς, το εφιαλτικό σκηνικό που ζούμε τα τελευταία χρόνια: Η ανεργία, η φτώχεια, η ισοπέδωση του όποιου κοινωνικού κράτους, η ανασφάλεια, η άγρια επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας -αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της αποθράσυνσης της ελληνικής άρχουσας τάξης-  χτυπάνε κόκκινο...  




Οι δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών και οι δολοφονίες των Shehzad Luqman (μετανάστη εργάτη στα Πετράλωνα) και του αντιφασίστα εργάτη και συναδέλφου μας καλλιτέχνη Killah-P (Παύλου Φύσσα), δείχνουν τον αληθινό στόχο του φασισμού: τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Το αστικό κράτος δεν θέλει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το φασισμόεπειδή αυτός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού. Είναι, για να θυμηθούμε τα λόγια του Μπρεχτ, "...ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός και μόνο ως τέτοιος μπορεί να καταπολεμηθεί".



Έναν τέτοιο αγώνα μπορεί να τον δώσει νικηφόρα ένα οργανωμένο και ισχυρό λαϊκό κίνημα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, κομμάτι του οποίου είναι και οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλει να αναπτυχθεί και μια απελευθερωτική πολιτισμική πρόταση, στην οποία φιλοδοξεί να συμβάλλει η παρούσα συλλογή της ΤΕΚ. Για τίτλο της συλλογής επιλέξαμε έναν στίχο του Φώντα Λάδη από το τραγούδι "Ο Φασισμός", τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά του. Η συλλογή  διατίθεται χωρίς αντίτιμο με προαιρετική οικονομική ενίσχυση, ενώ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα τα μέρη από τα οποία θα μπορεί κάποιος-α να προμηθευτεί το cd-rom.



- Στο μουσικό τμήμα της συλλογής συμμετέχουν με έργα τους οι: Δημήτρης Καρούσος, Υπεραστικοί, Tzouran Tzouran, Doughy Mug, MC Yinka, Pavleas (JazzMatazz), Common I, Horse Attic, Roadkill, Revolted Masses, Lady Vanishes, db projekt.



- Στο εικαστικό τμήμα της συλλογής συμμετέχουν με έργα τους οι: Μάκης Ζέρβας, Δανάη Μπάτση, Ορέστης Ρούτσος, Μαρία Στασινού, Χρήστος Σταυρακάκης, Χρυσάνθη Μούρτη και Βασίλης Τσατσάνης.



- Το κείμενο έγραψε ο Μάκης Ζέρβας. Διαβάζει η Αγγελική Τόμπρου.


- Τα ποιήματα που περιέχονται στη συλλογή είναι των: Διαμαντή Διαμαντίδη και Παυλέα (JazzMatazz).

Σύνδεσμος για να ακούσετε ή/και να κατεβάσετε τη συλλογή:

http://techni-en-kinisei.blogspot.gr/p/httpssoundcloud.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου