Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο εθνικισμός ως αστική απάντηση στην κοινωνική οργή και αγανάκτηση...Τα Ίμια ξεπλένουν "πατριωτικά" Σαμαρά και ναζί Χρυσής Αυγής


Η σύγχρονη μπόχα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας 25 δις ευρώ με αφορμή την κρίση των Ιμίων αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς και του πραγματικού ρόλου των κομμάτων εξουσίας, που διαπλέκονται με τις ξένες και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες. Είναι μια συνιστώσα από τα σκάνδαλα της SIEMENS,  του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου, των Μεγάλων Έργων κλπ. την Ισχυρής Ελλάδας που διεκδίκησε Ζωτικό Χώρο στα Βαλκάνια και ανταγωνίστηκε σκληρά την τουρκική αστική τάξη για την αναβάθμισή της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτή ήταν η αστική ανάπτυξη μέχρι το 2009.

Ο κόσμος της εργασίας θύμα της σκληρής αντεργατικής επίθεσης πρόσφερε και προσφέφει την απαραίτητη στα αστικά κράτη υπεραξία και ετοιμάζεται στο πλαίσιο των εθνικών στρατών να αναλάβει ρόλο αναλώσιμου στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των «εθνικών δικαίων» του αστικού κόσμου. Με αφορμή την οικονομική κρίση και την πτώχευση το αστικό καθεστώς εξουσίας διαμορφώνει τους νέους όρους αστικής κερδοφορίας, οικοδομώντας ένα νέο κράτος και μια νέα εργατική τάξη, των δούλων του 21ου αιώνα. Σε εθνικό, ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο εφαρμόζονται τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας των κρατών της διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κουνουβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή τα κοινωνικά κινήματα, ενώ ταυτόχρονα εφορμούν στις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες.

Είναι ενδεικτικό ότι τα ακροδεξιά-ναζιστικά κόμματα που αναδύονται στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη καθορίζουν την πολιτική ατζέντα, αποτελώντας τροχιοδεικτική βολή της όξυνσης της κρατικής καταστολής και καταπίεσης της εργατικής τάξης, γηγενών και μεταναστών, ενώ συχνά εντάσσονται στα σχέδια κρατικής τρομοκρατίας και πολεμικής εμπλοκής με ενεργό ρόλο.

Τα Ίμια
θεωρήθηκαν ζήτημα άσκησης εθνικιστικής πολιτικής με προνομιακούς όρους για κάθε εκδοχή του ακροδεξιού χώρο-είτε ενσωματώθηκαν στη ΝΔ αναλαμβάνοντας υπουργεία, είτε η ηγεσία τους κατέληξε στη φυλακή-, ωθώντας όλο το αστικό πολιτικό σύστημα να χρησιμοποιήσει ξανά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα,... τα πατριωτικά», απαιτώντας «εθνική ενότητα» την ώρα που τα παίρνουν όλα και αντιμετωπίζουν την όποια κοινωνική αντίσταση-αμφισβήτηση με όρους Αστυνομικού Ολοκληρωτικού Κράτους.    

Εμείς θεωρούμε ότι μονόδρομος για τον κόσμο της εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος και μιας αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς που θα συμβάλλει στην ανατροπή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής, στα Μνημόνια και την κυβέρνηση, ενώνοντας την εργατική τάξη σε Ελλάδα και Τουρκία, ως αντίπαλο δέος στο πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, μόνη προοτική ειρήνης και ευημέριας σε Αιγαίο και παντού.

Θυμίζουμε σχετική μας ανακοίνωση:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜΙΩΝ… 30/1/2009

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι είχε συμβεί στα Ίμια πριν από (13) χρόνια. Σε μια βραχονησίδα, που έγινε ξαφνικά μήλον της έριδος, υπερεθνικιστές, δημοσιογράφοι και δημοτικοί άρχοντες, με την πλήρη κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας και Τουρκίας, έστηναν ένα γαϊτανάκι εθνικιστικής έξαρσης. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις νεκροί, ένα βυθισμένο ελικόπτερο και παρά λίγο η έκρηξη ελληνοτουρκικού πολέμου. 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον εκσυγχρονιστή Σημίτη άρχισε την αντεργατική της εκστρατεία, βυθίζοντας τους εργαζόμενους στη λιτότητα, απασχολησιμότητα, αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα του ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, που θα ικανοποιούσε τους μεγάλους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. 

Ταυτόχρονα υλοποίησε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα από καταβολής ελληνικού κράτους κάνοντας πλουσιότερους ξένους και Έλληνες εμπόρους-βιομηχάνους του θανάτου, φουσκώνοντας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπουργών των διαπλεκόμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η διακυβέρνηση Σημίτη που ξεκίνησε λέγοντας ευχαριστώ στους Αμερικάνους για το ρόλο τους το βράδυ των Ιμίων, υποχρέωσε αργότερα ουκ ολίγες φορές τις αμερικανικές κυβερνήσεις να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου για τις διευκολύνσεις και την ελληνική συμμετοχή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Ποιος ξεχνά την ανακήρυξη της Ελλάδας σε 4η σε σημασία χώρα για την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ (2003) ή προηγουμένως (1999) το ρόλο της Ελλάδας στους βομβαρδισμούς του Κοσσόβου-Γιουγκοσλαβίας. Είχε προηγηθεί ο υπ. Εξωτερικών Πάγκαλος, που ως «κυρία Κατεχάκη», θυσίαζε τον παλιό της σύμμαχο PKK στην νέα πολιτική προσέγγισης της Τουρκίας και παρέδιδε τον Κούρδο ηγέτη στην Τουρκική ΜΙΤ.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μια βραχονησίδα, χώρος βοσκής για λίγες κατσίκες, θα μπορούσε να ξεδιπλώσει μια τόσο βρώμικη ιστορία, όπως ο Πασοκικός αστικός εκσυγχρονισμός του Σημίτη, εντός και εκτός συνόρων.

Η ιστορία όμως έχει την περίεργη συνήθεια να επαναλαμβάνεται πότε ως τραγωδία και πότε ως κωμωδία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας προέκυψε Σπ. Καρατζαφέρης. Ο εκδότης μιας άθλιας πατσαβούρας που δεν διαβάζει κανείς, έστειλε έναν κολαούζο του δημοσιογράφο να αναρτήσει ελληνική σημαία στα Ίμια, στην επέτειο των δραματικών γεγονότων.

«Λίγος ντόρος να γίνει βρε αδελφέ, να πουλήσουμε λίγο πατριωτισμό μήπως και αγοράσει κανένας τη φυλλάδα», θα σκεφτόταν κανείς. Έλα όμως που «ευαίσθητα» δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, πρωινάδικα στα οποία βρίσκουν άσυλο ενίοτε Ζορρό του εθνικισμού και Ιεράρχες της έξαλλης πολεμοκαπηλείας, έστρεψαν τις κάμερες τους και έκαναν πρώτο θέμα τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό. Αντί να καταδικάσουν άμεσα…

Γιατί όλα αυτά; Και γιατι τώρα; Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατηθεί μακριά και να υποβαθμίσει το θέμα, πιστεύουμε ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλοστημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων που ενορχηστρώνουν και υλοποιούν η κυβέρνηση της ΝΔ., τα ΜΜΕ, η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Πρώτος στόχος να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ο προϋπολογισμός έχει ανατραπεί και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο (Καραμανλής-Σουφλιάς-Παπαθανασίου κλπ) προωθούν, με την συμβολή της Ε.Ε., 3χρονη λιτότητα, μείωση μισθών, άγρια φορολογία κλπ.

Επίσης, σε κάθε εργασιακό χώρο, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, με πρόσχημα την οικονομική κρίση «που έρχεται από Έξω», προχωρούν σε απολύσεις και απαιτούν να δουλεύουμε λιγότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο. Σε λίγο υπερωρίες, αργίες, διακοπές, ασφάλιση, δώρα κλπ θα αποτελούν παρελθόν για τους περισσότερους συναδέλφους.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο το κεφάλαιο φορτώνει στους εργαζόμενους την κρίση που δημιούργησε το ίδιο, αλλά και επιτίθεται, ζητώντας εργασιακές σχέσεις Κίνας. Αλήθεια γιατί ενώ αυξάνεται η φορολογία των εργαζομένων-μικρομεσαίων, μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων; Από 40% θα φτάσει στο 25-20%!!! 

Δεύτερος στόχος να αγοραστούν όπλα. Η κυβέρνηση υλοποιεί εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 58 δις ευρώ (2006-2015) και προσλαμβάνει χιλιάδες μισθοφόρους. Σε μια εποχή κρίσης, όπου τα εργαζόμενα στρώματα της πόλης και της υπαίθρου δοκιμάζονται άγρια, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με χρήματα που δανείζεται πανάκριβα, τις ξένες και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες (Κόκκαλη, Ναυπηγεία κλπ). 

Τρίτος στόχος, η δικαιολόγηση των απαιτήσεων των συμμαχιών της στο ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Η κυβέρνηση χρυσοπληρώνει τη γαλλική στήριξη στα επιθετικά της σχέδια με την ΠΓΔΜ, την αναβάθμιση του στρατηγικού ενεργειακού της ρόλου μέσω Ρωσίας και τις ΗΠΑ, για να την στηρίξουν στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και να αποκτήσει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για αυτό στέλνει πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας και σε ρόλο μπράβου των εφοπλιστών. Διατηρεί στρατεύματα σε 15 χώρες και αποφάσισε να στείλει στρατό και στη Γάζα. Αποφάσισε να έχει πιο ενεργητική πολεμική εμπλοκή στο Αφγανιστάν, πληρώνοντας σε χρήμα και αίμα την ιμπεριαλιστική κατοχή. Προβλέπεται η επιπλέον αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης (NFR) του ΝΑΤΟ.

Τέταρτον, μέσω της καλλιέργειας εθνικισμού η κυβέρνηση αποσκοπεί σε εκλογικά οφέλη και αποπροσανατολισμό από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα. Ήδη, αστοί αναλυτές (Κούλογλου, Κύρτσος κλπ) μιλούν για την εξυπηρέτηση προεκλογικών αναγκών. Η σκηνοθετημένη ένταση σχετικά με το ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμπληρώνεται από την ΣΦΗΝΑ στα ΙΜΙΑ.

«Η δόλια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στο όνομα του πατριωτισμού των Ελλήνων συνδέεται και με την προετοιμασία εκλογών» γράφει ο Γ. Κύρτσος. Οι απευθείας αναθέσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να τρέξει χρήμα από προμήθειες στα κομματικά ταμεία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να εξασφαλιστεί το μέλλον των πολιτικών που εμπλέκονται.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η πολεμοκαπηλεία και ο εθνικιστικός παροξυσμός αστικών κομμάτων-εκκλησίας-ΜΜΕ-ακροδεξιάς πάει χέρι-χέρι με τις μπίζνες, πολιτικές ή οικονομικές. Το Ολοκληρωτικό κράτος του ακραίου κρατικού αυταρχισμού που οικοδομεί ο υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος είναι η απάντηση στις μεγάλες εργατικές εξεγέρσεις του επόμενου Δεκέμβρη. Συνδέεται με το νέο γύρο αντεργατικής επέλασης, συνυπάρχει με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Υπ. Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, υπουργού με τους περισσότερους νεκρούς φαντάρους-στελέχη.

Απαιτείται τώρα ένα νέο εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, διεθνιστικό –αντικαπιταλιστικό. Που θα παλέψει για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα. Ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της Ανεργίας, Δωρεάν υγεία-παιδεία-πολιτισμό.

Θα μπλοκάρει τους ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ και τις ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. Θα καλέσει τους νέους να μην καταταγούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και να παλέψουν όλοι μαζί για τα δικαιώματα μας. Θα απαιτήσει να βγει η χώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και να κλείσουν οι Βάσεις.

Καλούμε τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις των Δημοσιογράφων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες ενέργειες του εκδότη-δημοσιογράφου Σπ. Καρατζαφέρη και του συναδέλφου τους Γ. Παπαδάκη.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου