Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ

Αναμφίβολα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία προκαλούν αγωνία καθώς ήδη καταγράφονται χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικά βρώμικου πολέμου. Ο προσεκτικός αναγνώστης του πλήθους των πληροφοριών που έρχονται από το Κίεβο και την Κριμαία θα έχει παρατηρήσει ένα πλήθος αντιθέσεων και αντιφάσεων στα διάφορα συμμαχικά μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί. Με την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και την ελληνική κυβέρνηση να παρέχουν πλέρια στήριξη σε μια κυβέρνηση που το στίγμα δίνουν οι Ναζί!

Για μια ακόμη φορά, το πρώτο θύμα των συγκρούσεων είναι η Αλήθεια. Την εικόνα που είχαμε διαμορφώσει για την εξέγερση στην Ουκρανία και τους υπεύθυνους της εκατόμβης των θυμάτων ήρθε να ραγίσει η μεγάλη αποκάλυψη για τους ελέυθερους σκοπευτές που "θέριζαν" τους διαδηλωτές στο Κίεβο. Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ, σε συνομιλία του με την Κάθριν Άστον αναφέρει ότι επρόκειτο για μέλη της αντιπολίτευσης! Ο Πάετ μιλάει σοκαρισμένος στην Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, λέγοντάς της ότι πρέπει άμεσα να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή και οι μάρτυρες που ανήκουν στην ουκρανική Αντιπολίτευση, οι οποίοι όμως μιλούν ανοικτά για το περιστατικό. 
Εκείνη αποσβολωμένη συμφωνείμαζί του, λέγοντας του πως πρέπει να διερευνηθούν αυτές οι μαρτυρίες, με τον Εσθονό ΥΠΕΞ να της αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι οι νέες φιλοδυτικές αρχές της Ουκρανίας αρνούνται κατηγορηματικά την διενέργεια τέτοιας έρευνας. 

Αναφέρεται ξεκάθαρα στην συνομιλία ότι οι άντρες πουυποτίθεται ανήκαν στην ειδική αστυνομική μονάδα "Berkut", στην πραγματικότητα ήταν μισθοφόροι προσληφθέντες ίσως από την αντιπολίτευση και ήταν εκείνοι, οι οποίοι πυροβόλησαν τόσο εναντίον διαδηλωτών, όσο και κατά των αστυνομικών.

Επιπλέον, το διαδίκτυο κατακλύζουν καταγγελίες και φωτογραφίες με πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών. Από την άλλη μεριά, έντονα ερωτηματικά προκαλεί το άρθρο με τίτλο  «Ουκρανία: Ισραηλινοί των Ειδικών Δυνάμεων υπό τις διαταγές νεοναζί», όπου αναφέρονται τα εξής:  «Υπό τον τίτλο "Στο Κίεβο, Ισραηλινός βετεράνος οδήγησε μια μονάδα σε οδομαχίες", το Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων JTA επιβεβαιώνει ότι στρατιώτες από την IDF συμμετείχαν στο κίνημα διαμαρτυρίας EuroMaidan υπό την άμεση διοίκηση του Νεοναζί κόμματος Svoboda (Σβόμποντα). Το συγκεκριμένο κόμμα ακολουθεί τα χνάρια του συνεργάτη των Ναζί κατα την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου Stepan Bandera. Ο ηγέτης των "Μπλε Κράνων του Μαϊντάν " είναι ο Delta "το πολεμικό όνομα του διοικητή μιας εβραϊκής δύναμης υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής που συμμετείχε στην ουκρανική επανάσταση". Ο Delta είναι βετεράνος της Givati, της διαβόητης ταξιαρχίας πεζικού, η οποία συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις εναντίον της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και της Επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι κατά την περίοδο 2008-2009. Η Givati ήταν υπεύθυνη για τις σφαγές στη γειτονιά Τελ ελ - Χάουα της Γάζας.

Σύμφωνα με την έκθεση του JTA, ο Delta ήταν επικεφαλής μιας δύναμης 40 ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πρώην βετεράνων της IDF. Στο EuroMaidan, ο Delta εφάρμοζε τις τακτικές που χρησιμοποίησε και εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα. Η μονάδα οδομαχίων της Maidan υπό τις διαταγές του Delta είχε εμπλακεί στην αντιμετώπιση των κυβερνητικών δυνάμεων. Δεν είναι σαφές από τις εκθέσεις αν η μονάδα της EuroMaidan συνεργαζόταν με τα κεντρικά της IDF στο Ισραήλ. Τα 'Μπλε Κράνη' ειναι μια μονάδα που περιλαμβάνει 35 άνδρες και γυναίκες που δεν είναι Εβραίοι, και οι οποίοι διοικούνται από πέντε πρώην Ισραηλινούς στρατιώτες , δήλωσε ο Delta, ένας ορθόδοξος Εβραίος, που σύντομα θα κλείσει τα 40. Ο Delta, ο οποίος μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1990 , επέστρεψε στην Ουκρανία πριν από μερικά χρόνια ... Λέει εντάχθηκε στο κίνημα διαμαρτυρίας ως εθελοντής στις 30 Νοεμβρίου, αφου ειδε τη βία που άσκησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών. "Είδα άοπλους πολίτες χωρίς κανένα στρατιωτικό υπόβαθρο να δέχονται επίθεση απο 'μια καλολαδωμένη στρατιωτική μηχανή', και έγινα έξω φρενών" τόνισε ο Delta στο πρακτορείο JTA. "Αμέσως, εκείνη τη στιγμή άρχισα να τους υποστηρίζω, και να αγωνίζομαι με τον τρόπο που έμαθα, μέσα από τεχνικές πολέμου. Οι άνθρωποι ακολούθησαν, και εγώ βρέθηκα επικεφαλής μιας διμοιρίας νέων ανδρών. Παιδιά, βασικά. "

Οι άλλοι πρώην IDF εντάχθηκαν στα "Μπλε Κράνη" αργότερα, αφού άκουσαν οτι ο Delta τους καθοδηγει. 

Η πικρή ειρωνεία ειναι οτι ο Delta, ο διοικητής της μονάδας πολιτοφυλακής της IDF έπαιρνε τις εντολές του απευθείας από το νεο- ναζιστικό κόμμα Svoboda.  Ως αρχηγός της διμοιρίας, ο Delta λέει ότι παίρνει εντολές από ακτιβιστές που συνδέονται με το Svoboda, ενα υπερ- εθνικιστικό [ Νεοναζί ] κόμμα που έχει συχνά κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και τα μέλη των οποίων λέγεται οτι εχουν θέσεις κλειδί στη διοργάνωση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.  "Δεν ανήκω [ στο Svoboda ], αλλά παίρνω εντολές από την ομάδα τους. Ξέρουν ότι είμαι Ισραηλινός , εβραϊκής καταγωγής και πρώην στρατιώτης της IDF. Με αποκαλούν αδελφό τους. Αυτά που λένε για το Svoboda είναι υπερβολικά, και αυτο το ξέρω. Δεν τους αρέσει επειδή είναι ασυνεπής και όχι λόγω του αντισημιτισμού."

Ούτε η Ισραηλινή κυβέρνηση, ούτε τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις της EuroMaidan οδηγούνται από Νεο-ναζί. Με το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης αποτελούμενης από νεοναζί, η εβραϊκή κοινότητα στο Κίεβο απειλείται. Η κοινότητα αυτή περιγράφεται ως "μία από τις πιο ζωντανές εβραϊκές κοινότητες στον κόσμο, με δεκάδες εβραϊκές οργανώσεις και ιδρύματα" Ένα σημαντικό μέρος αυτής της κοινότητας αποτελείται από τα μέλη της οικογένειας των επιζώντων του Ολοκαυτώματος. "Τρία εκατομμύρια Ουκρανοί δολοφονήθηκαν από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων και 900.000 Εβραίοι." (Indybay.org, 29 Ιαν 2014).

Παράδοξα, η μονάδα 'Μπλε Κράνη' της IDF στο EuroMaidan υπήρξε 'αντικείμενο θαυμασμού' από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Ariel Cohen από το Heritage Foundation με έδρα την Ουάσιγκτον: "Η θέση του Svoboda στην επανάσταση δεν είναι μυστικό". Η συμμετοχή των Ισραηλινών στρατιωτών υπό τις εντολές του Νεοναζί Svoboda δεν φαίνεται να είναι ένα αντικείμενο ανησυχίας.

Η Μόσχα δήλωσε ότι ανησυχεί για τις αντισημιτικές δηλώσεις από ριζοσπαστικές ομάδες στην Ουκρανία. Αλλα ο Delta λέει οτι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί το χαρτί του αντισημιτισμού για την απονομιμοποίηση της ουκρανικής επανάστασης, που ζητά την αποστασιοποίηση της Ουκρανίας από τη Ρωσική επιρροή.  "Είναι μ…κίες! Ποτέ δεν είδα καμία έκφραση αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου ήταν ένας από τους λόγους που εντάχθηκα στο κίνημα. Προσπαθούμε να δείξουμε ότι οι Εβραίοι νοιάζονται", είπε .

Και αν οι Ναζί της Ουκρανίας απολαμβάνουν της στήριξης των Ισραηλινών κομμάντο και την ανοχή της Ισραηλινής κυβέρνησης, μια ακόμη είδηση ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο το κουβάρι.  Ο Ουκρανός φύρερ του Δεξιού Τομέα Ντμίτρι Γιάρος, ο οποίος, κάλεσε το διαβόητο Τσετσένο οπλαρχηγό Ντόκου Ουμάροφ να πλήξει τη Ρωσία! «Πολλοί ένοπλοι Ουκρανοί υποστήριξαν τους Τσετσένους αντάρτες κατά της Ρωσίας. Τώρα είναι η σειρά των Τσετσένων να βοηθήσουν», έγραψε ο Γιάρος στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσής του σε κοινωνικό δίκτυο. Στο ίδιο μήνυμα ο Γιάρος καλούσε, συγκεκριμένα, τον Ουμάροφ να κινηθεί και να αρπάξει την ευκαιρία να νικήσει τη Ρωσία! Ο Ουμάροφ, γνωστός ως «Μπιν Λάντεν της Ρωσίας», πολέμησε κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία και σήμερα έχει καταστήσει εαυτόν «πρόεδρο του ισλαμικού εμιράτου του Καυκάσου». Ο ίδιος υπήρξε ο ιθύνων νους για τον σχηματισμό ταξιαρχιών «μαρτύρων» του Ισλάμ, τα μέλη των οποίων εκτέλεσαν πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας, με τελευταία αυτή στο αεροδρόμιο της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 36 αθώους. Σκόπευε δε, ανεπιτυχώς, να εκτελέσει τρομοκρατικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι, αλλά η επαγρύπνηση των ρωσικών αρχών δεν του το επέτρεψε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουμάροφ δεν είναι ο υπ’ αριθμό ένα καταζητούμενος μόνο στη Ρωσία. Και οι Αμερικανοί τον θεωρούν, επίσημα, τρομοκράτη, στενά συνεργαζόμενο με την αλ Κάιντα και μάλιστα προσφέρουν αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολαρίων σε όποιον τους παράσχει πληροφορίες για αυτόν. Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα στο μήνυμα του Γιάρος, καλώντας τη Δύση αντιδράσει. Ο Ρώσος επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κοντσαντίν Ντολγκόφ ανέφερε : «Ο Ουκρανός νεοφασίστας ζητά την ενίσχυση του τρομοκράτη Ουμάροφ. Σε τέτοιους Ουκρανούς δημοκράτες στηρίζεται η Δύση;»

Χρειάζεται όμως να δείξουμε σε ποιες «δημοκρατικές δυνάμεις» και σε ποιους ακτιβιστές στηρίζεται η Ρωσία του Πούτιν για να επιβάλλει τα επεκτατικά της σχέδια και να εξυπηρετήσει τα γεωστρατηγικά της συμφέροντα. Υλοποιώντας το «Δόγμα Μεντβέντεφ» του 2008, σύμφωνα με το οποίο η προστασία των δικαιωμάτων Ρώσων πολιτών (εκτός επικράτειας) αποτελεί υψίστη προτεραιότητα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, ενώ η Δούμα, νομοθετώντας σχετικά από το 2009, επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στο εξωτερικό για την προστασία Ρώσων. Πρόκειται για αντιγραφή και προσαρμογή στα ρωσικά δεδομένα των επιχειρημάτων των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη διαξαγωγή των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών» στα Βαλκάνια, στη Λιβύη και όλο τον πλανήτη.

Καταρχήν έχουμε τον Σέρβο εθελοντή Μιλούτιν Μάλισιτς που δηλώνει: «Αντιπροσωπεύουμε το κίνημα των Τσέτνικ. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τον Ρωσικό λαό». Ο Μάλισιτς, μέλος της εθνικιστικής σερβικής ομάδας «Λύκοι», μαζί με ομοϊδεάτες του, βρίσκεται ήδη καθοδόν για την Κριμαία, για να πολεμήσει, αν χρειαστεί, εξ’ ονόματος του σερβικού λαού, υποστηρίζοντας τον «αδερφό» ρωσικό λαό, ξεπληρώνοντας, όπως ανέφερε και τη βοήθεια που πρόσφεραν Ρώσοι εθελοντές στη Σερβία στη μαύρη δεκαετία του 1990.


Στην Κριμαία όμως βρίσκονται και περιπολούν «Ρώσοι εθνικιστές,  οι Λύκοι της Νύχτας». Ας δούμε πως περιγράφει τη δράση τους το  antinews.gr του Φ.Κρανηδιώτη, η Χρυσή Αυγή και πλήθος φασιστικών σάιτ: «Μια συμμορία εθνικιστών μοτοσικλετιστών της Ρωσίας κατέφθασε στην Κριμαία την Παρασκευή το απόγευμα. Ο Αλέξανδρος Ζαλντοστάνοφ, ένας παλιός φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν επικεφαλής. Φορούσε δερμάτινα και είχε το παρατσούκλι «ο χειρούργος». Προηγουμένως, ο αρχηγός των «Λύκων της Νύχτας», όπως αποκαλούν τη συμμορία, είχε στείλει μήνυμα προς την επαναστατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ότι δεν της ανήκει πλέον αυτή η χερσόνησος. Από το 2009, οι Λύκοι της Νύχτας αποτελούν ένα από τα καθοριστικά στοιχεία της ρωσικής ήπιας δύναμης στην Ανατολική Ευρώπη. Οι παρελάσεις τους με τις μηχανές και η μαζική «εισβολή» τους σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Εσθονία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βοσνία χρησιμεύουν για την προώθηση της σλαβικής υπερηφάνειας και του ρωσικού πατριωτισμού στις πρώην Σοβιετικές χώρες. Συχνά, ο πρόεδρος Πούτιν τους συνοδεύει σε αυτές τις βόλτες, αν και συνήθως εκ του ασφαλούς –με ένα τρίτροχο.

«Έχουμε έναν στόχο εδώ» λέει ο Ζαλντοστάνοφ στο TIME. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, ή τουλάχιστον τα μέρη της που παραμένουν δικά μας. Θα την υπερασπιστούμε από τους φασίστες που έχουν έρθει στην εξουσία. Ας γίνει γνωστό σε όλους αυτό. Εκεί όπου βρίσκονται οι Λύκοι της Νύχτας θα πρέπει να θεωρείται Ρωσία». Κατά την άποψή του, η Ρωσία θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της Ουκρανίας, φθάνοντας πολύ πιο πέρα από την Κριμαία. Το Σάββατο το πρωί, οι Λύκοι της Νύχτας διοργάνωσαν μια τεράστια πορεία μοτοσικλετιστών, που οδηγούσε από τα βορειοανατολικά της Ουκρανίας σε όλη τη διαδρομή κατά μήκος της ανατολικής άκρης της, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ρωσόφωνων περιοχών της χώρας. Το βράδυ, κατέληξαν στην Κριμαία, όπου προσέφεραν διάφορες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων και «μέσων αυτοάμυνας» στις εθνοτικές πολιτοφυλακές της Ρωσίας στη χερσόνησο.

ΔΡΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΣΕ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑ

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η δράση ενόπλων χωρίς στρατιωτικές στολές και διακριτικά που δρουν ανοικτά στην Κριμαία από την πρώτη στιγμή της Ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης. Η απάντηση είναι ότι πρόκειται για εταιρία ‘τύπου Blackwater’, και νόχι στρατό, που έχει στείλει το Κρεμλίνο στην Κριμέα! Αξίζει να παρακολουθήσουμε την αρθρογραφία του Μιχαήλ Βασιλείου (defence point) που αναφέρει τα εξής: Έστειλε την ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία συνεργάζεται με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και μια ακόμη ομάδα παραστρατιωτικών οι οποίοι δεν είναι σαφές που ανήκουν, σε μια προσπάθεια να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν επενέβησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, άρα δεν στοιχειοθετείται εισβολή σε ξένη χώρα… Έτσι εξηγείται και το ότι δεν έφεραν διακριτικά στις στολές παραλλαγής που φορούσαν. Έτσι εξηγείται και η αναφορά του Σεργκέι Λαβρόφ προς τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα, στρατιώτες ή πεζοναύτες που να έχουν αναπτυχθεί έξω από τη ναυτική βάση… Τυπικά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι δεν του είπε ψέματα, ή μάλλον, για την ακρίβεια, του είπε τη μισή αλήθεια. Η ιδιωτική αυτή εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που προφανώς στελέχη της είναι πρώην μέλη ειδικών δυνάμεων, ανέλαβε να ελέγξει και να περιφρουρήσει τα αεροδρόμια που μεταδόθηκε ότι κατελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις. Το «μεγάλο κόλπο» της ρωσικής πλευράς, είναι ότι η πλειοψηφία των ανδρών που περιπολούν και προστατεύουν τις εγκαταστάσεις του ρωσικού ναυτικού στην Κριμέα, μπορεί να είναι και Ουκρανοί πολίτες!


Η δράση του συγκεκριμένου ιδιωτικού στρατού επεκτάθηκε τις επόεμνες μέρες, αλλά σύντομα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση του Κιέβου επιστράτευσε και αυτή ιδιωτικό στρατό, την BLACKWATER, νυν Academi, για να συλλάβει τους αντικαθεστωτικούς ρωσόφωνους που αντιδρούν στην παράνομη ηγεσία της στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και ειδικότερα στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Μιλιταριστικά σάιτ περιγράφουν ότι «την Πέμπτη, Ουκρανοί αστυνομικοί, δήθεν αστυνομικοί (η γυναίκα του είπε σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Skype σε ρωσικό κανάλι ότι μιλούσαν αγγλικά ενώ και η εμφάνισή τους δεν θύμιζε σε τίποτα Ουκρανούς αξιωματικούς) συνέλαβαν τον ηγέτη των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ, Πάβελ Γκουμπάρεφ, και εκλεγμένο κυβερνήτη από την πλειοψηφία των κτίκων μετά από τις σφοδρές διαδηλώσεις που συντάραξαν την πόλη την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ο ηγέτης των ρωσόφονων μεταφέρθηκε ως όμηρος στο Κίεβο από τους μισθοφόρους ενώ μαζί με δεκάδες άλλους διαδηλωτές, ενώ η νέα κυβέρνηση τοποθέτησε κυβερνήτη της πόλης τον Σεργκέι Ταρούτα, έναν μεγαλοβιομήχανο, ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης ορυχείων του κόσμου, της ISD. Οι κάτοικοι της πόλης όμως δεν αποδέχονται τον Ταρούτα και σε απάντηση έστειλαν τους μισθοφόρους της Blackwater να συλλάβουν τον Γκουμπάρεφ ,με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες διαδηλώσεις και νέα βίαιη κατατολή τους. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ που έλαβαν πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση του Κιέβου έχει στρατολογήσει καθ' υπόδειξιν της CΙΑ, 1500 μισθοφόρους οι οποίοι φυλάνε τους κυβερνητικούς και αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές σύλληψης των ηγετών του πληθυσμύ στα ανατολικά. Ρωσικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ξεκαθάρισαν ότι "Αν συλληφθούν ένοπλοι ξένοι στις περιχές που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις ή την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα εκτελούνται επί τόπου".

Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της νέας ουκρανικής κυβέρνησης του Κιέβου έλαβαν χώρα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία κατοικείται από ρωσικής καταγωγής κατοίκους, στην πλειοψηφία τους. Το Ντόνετσκ, ειδικά, αποτελούσε το «άντρο» του Γιανουκόβιτς. Την προηγούμενη εβδομάδα το κυβερνείο του Ντόνετσκ άλλαξε κατοχή πολλές φορές, κυριευόμενο πότε από τους ρωσόφιλους και πότε από παραστρατιωτικούς, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ταρούτα, για να επιβληθεί με τη βία. Οι άνδρες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με Kalashnikov, αλλά και με αμερικανικές αραβίδες Μ-4 ένδειξη ότι πρόκειται για τα "μαύρα σκυλιά" - όπως λέγονται - της Blackwater που ευθύνονται με δεκάδες εγκλήματα σε όλη την υφήλιο για αυτό άλλωστε και αναγκάστηκαν να αλλάξουν όνομα».

ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ –ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ-Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Γίνεται κατανοητό από όλους ότι ο μεγάλος χαμένος των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία είναι ο κόσμος της εργασίας που όχι μόνο εξουσιάζεται από μια κυβέρνηση όπου κυριαρχούν Ναζί, τους οποίους αναγνωρίζει η Δύση, αλλά επιπλέον γιατί τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που του επιβάλλονται στο όνομα της «βοήθειας του ΔΝΤ», των Μνημονίων και της πρόσδεσης στην Ε.Ε. συνοδεύονται από το πλήθος των αυταρχικών επιλογών που απαιτεί ο Σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός. Παράλληλα, για μια ακόμη φορά η εργατική τάξη μπαίνει στις μυλόπετρες του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, διχάζεται και απειλείται με εμφύλιες συγκρούσεις που επιβάλλουν τα συμφέροντα των ντόπιων ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.  Επίσης, σε δεινή θέση βρίσκονται οι μειονότητες που αντιμετωπίζουν πλήθος διώξεων και απαγορεύσεων, ενώ γίνονται το άλλοθι της ρωσικής επέμβασης και της επιβολής των  ρωσικών επεκτατικών σχεδιασμών. Χαμένη όμως είναι και η Αριστερά καθώς, αποτελώντας τμήμα του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας, στηρίζοντας το μακελάρη Γιανουκόβιτς μέχρι την τελευταία στιγμή, απομονώθηκε από τις λαικές μάζες, δε μπόρεσε να προβάλλει το αναγκαίο αντισυστημικό πολιτικό πρόταγμα που απαιτούνταν και πλέον τίθεται εκτός νόμου.

Φαντάζει επομένως πιο αναγκαία από ποτέ η συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που θα ενώσει το σύνολο του κόσμου της εργασίας και θα αναπτύξει διμέτωπο αγώνα:

Τόσο ενάντια σε όλες τις εκδοχές του ληστρικού-εκμεταλλευτικού-καταπιεστικού αστικού συστήματος εξουσίας, όσο και ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ποπυ μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο, επιδιώκοντας τον έλεγχο και την εκμετέλλευση της εργατικής τάξης, πηγών και δρόμων ενέργειας. Παλεύοντας για το πέταγμα από την Ουκρανία των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας, των μυστικών υπηρεσιών και των ιδιωτικών στρατών, του ΔΝΤ και των Μνημονίων.

Μόνο ο ενωμένος αγώνας του συνόλου του κόσμου της εργασίας, που θα εγγυηθεί την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορεί και πρέπει να εγγυηθεί την ενότητα του Ουκρανικού λαού.

Και αυτός ο αγώνας είναι εργατικός, αντικαπιταλιστικός, επαναστατικός.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου