Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014: ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ



ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 30/4 στις 7 μμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ


«Να 'μαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας.
Να μη βολευόμαστε, να 'μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτη ανησυχία και πίστη, να θέλουμε το αδύνατο - σαν τους ερωτευμένους…
…Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές,
μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να 'σαι ανένδοτος.»

Ν. Καζαντζάκης



               Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια μέρα αντίστασης και αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευσή της από τους καπιταλιστές. Για αυτό είναι ΑΠΕΡΓΙΑ και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με καμία κυβέρνηση και εργοδότη. Εμπνευσμένη από τον αγώνα των εργατών στο Σικάγο για την κατάκτηση του 8ώρου το 1886, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.
               Η φετινή παγκόσμια επέτειος της αιματοβαμμένης εξέγερσης των εργατών του Σικάγου για το 8ωρο, η εργατική Πρωτομαγιά, γιορτάζεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους.

H Κυβέρνηση πειθήνια, όπως και οι προηγούμενες, στη μνημονιακή πολιτική που υπαγορεύει η EE και το ΔNT σέρνει τη χώρα πιο βαθιά στο οικονομικό βάραθρο που τη σπρώχνει ανελέητα η τρόικα. Tο άνοιγμα του Kαιάδα των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, το παραπέρα θέρισμα των μισθών ακόμα και των κατώτερων, των συντάξεων που απειλούνται από τη διαρκή κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η συνέχιση των ασήκωτων φορολογικών χαρατσιών, η ασυγκράτητη διόγκωση του χρέους αποκαλύπτουν τις δημαγωγίες Σαμαρά, ότι έρχεται «ανάπτυξη», σαν μια ακόμα μεγάλη κυβερνητική απάτη. H πολιτική κυβέρνησης- EE- ΔNT οδηγεί σε ένα αδιέξοδο και επιδιώκει να μαντρώσει την εργατική τάξη σε μια «ειδική οικονομική ζώνη», όπου δεν θα υπάρχουν εργατικά δικαιώματα και θα επικρατεί η φτώχεια και η άγρια εκμετάλλευση, σε μια ζώνη εκτεταμένης ανεργίας και εξώθησης στη μετανάστευση.
                Tο πέρασμα αυτής της αμείλικτης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής συνοδεύεται από μια κλιμάκωση των αντιδημοκρατικών μέτρων (περιορισμός και απαγόρευση των απεργιών και των διαδηλώσεων, διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών, αστυνομικές καταπατήσεις του πανεπιστημιακού ασύλου κ.λπ.), από τη σκλήρυνση της κρατικής καταστολής σε βάρος των εργατικών και λαϊκών διαμαρτυριών.
o   Τα δικαιώματα στη δουλειά και τη σταθερή εργασία, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις, η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, παιδεία καίγονται στο βωμό των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, που για να διασφαλίσουν το καπιταλιστικό κέρδος φορτώνουν τις συνέπειες της κρίσης πάνω στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
o   H ανεξαρτησία, τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα των πιο αδύνατων χωρών παραβιάζονται και ποδοπατούνται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είτε με στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές, είτε με στραγγαλιστικές πολιτικές οικονομικής υποδούλωσης και εξάρτησης.

               Τα νέα μνημόνια και μέτρα που αποφασίζει η Κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές της Τρόικα, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., οι απολύσεις και τα χαράτσια, κάνουν δυσβάσταχτη τη ζωή μας. Στο φόντο αυτής της εξαθλίωσης ξεμυτίζουν φασιστικά μορφώματα και λειτουργούν σαν εμπροσθοφυλακή του συστήματος. Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια.
              
ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

                H καταιγίδα των μνημονίων συνάντησε την οργή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ξεσήκωσε μαζικούς πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις κλάδων που έδειξαν την αγωνιστική θέληση της εργατικής τάξης να ανατρέψει την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου. Ωστόσο, ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, δεν έφερε εκείνο που προσδοκούν οι εργαζόμενοι.                 O αγώνας της εργατικής τάξης και των εργαζομένων μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο αν οι πλατιές εργαζόμενες μάζες βγουν σταθερά στο προσκήνιο. Οσο το εργατικό κίνημα παραμένει άμαζο, αποσπασματικό και αδύναμο τόσο η βάρβαρη πολιτική τους θα πετυχαίνει νίκες σε βάρος μας.
               Είναι ανάγκη να απομονωθεί η πολιτική του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και οι κυβερνητικές αυταπάτες διαχείρισης της κρίσης. Να δυναμώσουν πρακτικές που ενισχύουν την ενότητα και τη μαζικότητα του κινήματος, για να εξασφαλίζεται η πιο πλατιά κινητοποίηση εργαζομένων σε πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και μαζικά ενωτικά συλλαλητήρια. Να δυναμώσουμε την εργατοϋπαλληλική αλληλεγγύη και το συντονισμό των εργατικών αγώνων, στην κατεύθυνση της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης πάλης του εργατικού κινήματος που θα δίνει έγκαιρα και αποφασιστικά κάθε μάχη για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και θα έχει σταθερό στόχο την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών.
                H εμπειρία και από την πάλη κατά της πολιτικής των μνημονίων δείχνει πως για να δοθούν νικηφόρα οι μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων πρέπει να υπάρξει ενίσχυση μέσα στην εργατική τάξη και το λαό του ρεύματος της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης και ενίσχυση της ταξικής αγωνιστικής γραμμής στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

               Tα εμπόδια που θέτει η συμβιβασμένη και υποταγμένη πολιτική των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος επιβάλλεται να ξεπερασθούν. Για να χτισθεί ένα ευρύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο απόκρουσης και ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, ένα μέτωπο ενωτικών και όχι διασπασμένων και ασύνδετων απεργιακών αγώνων και συλλαλητηρίων, ένα μέτωπο ταξικής αγωνιστικής αλληλεγγύης των εργαζομένων, των Eλλήνων και ξένων εργατών, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
               Ένα τέτοιο μέτωπο πάλης, που θα αντιπαρατεθεί με την πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού, θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από το μαζικό αγωνιστικό γιορτασμό της Eργατικής Πρωτομαγιάς. Που να δεθεί με τη διεθνή ταξική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων λαών. Που να δεθεί μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού με τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, με το μεγάλο αίτημα της κατάργησης της μισθωτής δουλείας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Συνάδελφέ μας και συναδέλφισσά μας    
     
Σε σένα μιλάμε, που βλέπεις, ακούς, προβληματίζεσαι, καμιά φορά εξοργίζεσαι, αλλά συνήθως σιωπάς ή ψιθυρίζεις ή απλά συνηθίζεις με όλα όσα γίνονται γύρω σου, με όλα όσα βλέπεις κι ανέχεσαι…
               Για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες στιγμές που σώπασες…
               Για να κάνεις το βράδυ τους λογαριασμούς της επομένης με τις τράπεζες και με σένα. Τα χρέη μικραίνουν τις ώρες και την καθημερινότητα. Δάνεια, τα φροντιστήρια των παιδιών, το καρότσι στο σούπερ μάρκετ που δε γεμίζει, η βενζίνη, το νοίκι. Μιας στιγμής ανάσα στο διάλειμμα, ένας καφές που δεν προλαβαίνεις να τον τελειώσεις. Μιας στιγμής ανάσα.
               Για σένα, που καθηλώνεσαι αμήχανα μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσεις τις αγορές να βουλιάζουν και τα χρηματιστήρια να κλυδωνίζονται, στρατιές ανέργων και νεόφτωχων να παρελαύνουν και ανήσυχους αναλυτές να μιλούν για τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 80 χρόνων. Τους θιασώτες της Αγοράς να απαιτούν την κρατική παρέμβαση, να ζητάνε τεράστια ποσά από τον κοινωνικό πλούτο να πάνε σε τραπεζίτες και χρηματιστές για να μην χρεοκοπήσουν.
                Για σένα που βλέπεις τις εισφορές που πληρώνεις κάθε μήνα να γίνονται καπνός, αφού για να διατηρήσουν οι Κροίσοι τα κέρδη τους σε «αποδεκτό επίπεδο» πρέπει και πάλι να πληρώσουμε εμείς, πρέπει και πάλι ο δημόσιος πλούτος, η ατομική και συλλογική (ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) περιουσία των εργαζομένων να δοθούν ως “δώρο” στο κεφάλαιο.
                Σκέψου : το μοναδικό αντίπαλο δέος στην κοινωνική και πολιτική βαρβαρότητα είμαστε όλοι εμείς : ο κόσμος της ζωντανής εργασίας.
               Έλα μαζί μας να βρεθούμε ξανά, όλοι μαζί, οι συνοδοιπόροι του μεγάλου αγώνα, να συζητήσουμε και να χαράξουμε μαζί τα επόμενα βήματα. Ναι, η εποχή είναι πιο δύσκολη. Αλλά γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας θα καθοριστεί από τις μάχες του σήμερα, πρέπει να βρούμε ξανά την ενότητα και την αγωνιστικότητά μας, να ξαναβρούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία, τον παλμό που έκανε τις κυβερνήσεις να τρίζουν.
                Σκέψου : Πρέπει να αντιδράσουμε ! Πρέπει να οργανώσουμε τους μεγάλους, ενωτικούς, παρατεταμένους και σκληρούς αγώνες  για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας!

ü  ZHTΩ H EPΓATIKH ΠPΩTOMAΓIA
ü  KATΩ H ΠOΛITIKH THΣ KAΠITAΛIΣTIKHΣ EKMETAΛΛEYΣHΣ
KAI THΣ IMΠEPIAΛIΣTIKHΣ YΠOΔOYΛΩΣHΣ
ü  KATΩ TA MNHMONIA THΣ YΠOΔOYΛΩΣHΣ KAI THΣ EΞAΘΛIΩΣHΣ TOY ΛAOY!
ü  ENANTIA ΣTHN ANTIΛAΪKH ΠOΛITIKH THΣ NTOΠIAΣ OΛIΓAPXIAΣ
KAI ΣTO KAΘEΣTΩΣ THΣ EΞAPTHΣHΣ KAI THΣ EΘNIKHΣ YΠOTEΛEIAΣ
ü  μαζικός πανεργατικός - παλλαϊκός αγώνας μπορεί να σπάσει τα δεσμά των Mνημονίων
ü  Για Eιρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Eθνική Aνεξαρτησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου