Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Όλοι και όλες στην Απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη




Η απεργία της 9η Απρίλη διεξάγεται σε μια περίοδο όπου Κυβέρνηση-Τρόικα- Κεφάλαιο προχωρούν στο αποτελείωμα της ήδη φτωχοποιημένης εργατικής τάξης (πρώτοι στην ΕΕ σε φτώχεια και ώρες εργασίας). Με τις απατηλές σημαίες της «ανάπτυξης και του πρωτογενούς πλεονάσματος» ο στρατός της Κυβέρνησης επελαύνει  ενάντια στα εκατομμύρια απλήρωτων και εξαθλιωμένων εργαζομένων-ανέργων. Κανονιοβολεί τους μισθούς, διαλύοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις, καταργώντας τριετίες και ωριμάνσεις. Απελευθερώνει την λειτουργία των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της ενοικίασης εργαζομένων. Διαλύει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές, περικόπτοντας εκ νέου τις συντάξεις, με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης - σύνταξης. Παίρνει μέτρα με στόχο την μονοπώληση της αγοράς, οδηγώντας έτσι σε νέες αυξήσεις, βασικών αγαθών(φάρμακα, γάλα, κ.α.). Συνεχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και προχωρά στην  ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Απαραίτητο «κερασάκι» η καταστολή μέσω την ουσιαστικής κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία,  με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με επανανομιμοποίηση του λοκ- άουτ κα.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ


Τις ίδιες μέρες που ανακοινώνονταν τα νέα μέτρα η ΓΣΕΕ προχωρούσε σε νέα συμφωνία ξεπουλήματος και υποταγής. Χειροκροτούμενη από τον Υπουργό Εργασίας για την «υπευθυνότητά» της και την προσήλωσή της στην «ανάκαμψη της οικονομίας», υπέγραψε με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, τον ΣΕΒ και άλλες ενώσεις των αφεντικών, την νέα δήθεν ΕΓΣΣΕ νομιμοποιώντας την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τους μισθούς, δεχόμενη την νομοθετική παρέμβαση κυβέρνησης - τρόικα για μισθούς πείνας των 586 ευρώ και 511 αντίστοιχα για τους νέους. Συμφώνησε στο «στρατηγικό πρόγραμμα 2014-2020», δηλαδή σε όλη τη γραμμή της Ε.Ε. και της άθλιας συγκυβέρνησης για την «ανταγωνιστικότητα», την «επιχειρηματικότητα». Επιπλέον οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ υπέγραψαν την συμφωνία τους με τους εργοδότες για προώθηση του «κοινωνικού διαλόγου» και σε κλαδικό επίπεδο, ώστε να υπάρξουν ανάλογες «συμβάσεις» υποταγής και εξευτελισμού και σε άλλους κλάδους.  «Δωράκι», η συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας για χορήγηση στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ 4,3 εκατομμύριων ευρώ για την «επιμόρφωση» και «κατάρτιση» 12.600 συνδικαλιστών έως το τέλος του 2015!!!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
για μαζικό - πολιτικό – ανατρεπτικό εργατικό κίνημα  
για να ανατραπεί η Κυβέρνηση του Κεφαλαίου

Η αντεργατική επίθεση δεν βελτιώνεται με τον απροκάλυπτα Εργοδοτικό και Υποταγμένο «συνδικαλισμό» της ΓΣΕΕ, ούτε και «ανατρέπεται» με την εναλλαγή κυβερνήσεων διαφόρων αποχρώσεων. Ο καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξει η ζωή των εργαζομένων είναι η απειλή ενός μαχητικού, μαζικού και ανατρεπτικού εργατικού κινήματος. Δεν παζαρεύουμε την ήττα, δεν πετσοκόβουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να αλλάξει πορεία το εργατικό κίνημα. Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι, συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από τη δουλειά τους και δεν έχουν ρόλο διεύθυνσης στην παραγωγή. Συμμετέχουμε και αποφασίζουμε μέσα από τις συνελεύσεις των συνδικάτων μας. Περιφρουρούμε και υπερασπιζόμαστε τους αγώνες μας.
Κάτω τα χέρια από τον Εργατικό Συνδικαλισμό. Κάτω η κοινοβουλευτική «χούντα» που θέλει να μας στερήσει το δικαίωμα να παλεύουμε.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και μείωση ωρών εργασίας.  Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
·         Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες όλων των ανέργων. Μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων συνταξιοδότησης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
·         Δωρεάν παιδεία - υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ.
·         Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που τα συνοδεύουν.
·         Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

·         Ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, κάτω από το βάρος  των εργατικών αγώνων. 
·         Εργατική άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους 
·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με έλεγχο των εργατών και της κοινωνίας.
·         Έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου