Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Βασικές θέσεις και στόχοι της Αριστερής Παρέμβασης στη Δυτική Ελλάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ για την αναγγελία της καθόδου στις Περιφερειακές Εκλογές. Στη συνέντευξη μίλησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δεσύλλας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Κατερίνα Χαμηλάκη και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια στο νομό Ηλείας Νίκος Κωστόπουλος, ηλεκτρονικός. Τη συζήτηση συντόνισε ο Ηλίας Ηλιόπουλος, φυσικός, ενώ παρέμβαση έκανε ο Νεκτάριος Χαϊντίρ Αχμάντ, φοιτητής ιατρικής. 
Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις και οι στόχοι της Αριστερής Παρέμβασης. 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη τύπου στην Πάτρα 3/4/2014

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου, δεν πάμε να «εισπράξουμε» εκλογικά ένα κομμάτι από τα «συντρίμμια» που αφήνει στο πέρασμά της η αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου – Καλλικράτη - Κεφαλαίου. Επιδιώκουμε να την ανατρέψουμε με την συγκέντρωση και συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας.


Η εκλογική ενίσχυση της «Αριστερής Παρέμβασης – Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στη Δυτική Ελλάδα», σημαίνει ουσιαστική συμβολή: Στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί). Στη συνολική και βαθιά καταδίκη της ΕΕ. Στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και σε νικηφόρους αγώνες. Στην ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς αντί για τον ενδοαριστερό «εμφύλιο», ενάντια σε λογικές και πρακτικές διαχείρισης και απομόνωσης, ανεπάρκειας και κομματικής αυτάρκειας. Κυρίως συμβολή στην ενίσχυση του μετώπου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και στη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

Δημήτρης Δεσύλλας
Γεωπόνος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
Μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η Αριστερή Παρέμβαση με εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο ήταν δυναμικά παρούσα στα ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποκαλύπτοντας τα προβλήματα και συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις στους χώρους δουλειάς, στα τοπικά κινήματα.  Η ΑΡΠΑ-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα αντιστέκεται ενεργά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού στις τράπεζες και των δρόμων στους εργολάβους των διοδίων, στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ των λιμανιών, των αεροδρομίων αλλά και παραλιακών φιλέτων όπως οι Θίνες Βαρθολομιού για την αποπληρωμή του ληστρικού χρέους, στην δημιουργία εργοστασίων μαμούθ για διαχείριση απορριμμάτων δώρο στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν την κυβέρνηση της Τρόικας, στην διάλυση των δομών υγείας, παιδείας, κοινωνικού κράτους και πολιτισμού, στην καταστροφή της μικρής αγροτικής παραγωγής, στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση που ετοιμάζουν για την πλειοψηφία του λαού. Απέναντι στην καλλικρατική Περιφέρεια-μικρό κράτος που εκτελεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης-της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και λειτουργεί μόνο ως πλασιέ ΕΣΠΑ και έργων ΣΔΙΤ, η ΑΡΠΑ θα εκφράσει μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, για να μην εφαρμοστούν στην περιοχή μας οι αποφάσεις κυβέρνησης-τρόικας, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής μας. Για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των συμμάχων της, την διαγραφή του χρέους, την ρήξη και αποδέσμευση από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημιουργία ενός άλλου δρόμου, για να περάσει ο πλούτος αυτού του τόπου στα χέρια των εργαζόμενων.



Κατερίνα Χαμηλάκη
Αρχαιολόγος, Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας
Μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου