Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία- «Γαλλία ξύπνα»

Μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς πραγματοποιήθηκαν σε πολλές γαλλικές πόλεις. «Γαλλία ξύπνα», «Όχι στο Μέτωπο του Μίσους» και «Κίνδυνος , το FN προ των πυλών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στις πορείες, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί νέοι, κυρίως μαθητές και φοιτητές.
«Το F για τους Φασίστες, το N για τους Ναζί», ήταν το σύνθημα που αντηχούσε στην πορεία του Παρισιού με τους διαδηλωτές να αναφέρονται στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν (FN). «Πρώτη, δεύτερη, τρίτη γενιά: είμαστε όλοι παιδιά μεταναστών», φώναζαν άλλοι διαδηλωτές.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Λιόν, την Τουλούζ, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία και άλλες πόλεις. Τα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από φοιτητές και μαθητικές ενώσεις και τις νεολαίες του Σοσιαλιστικού και των αριστερών κομμάτων και των Οικολόγων.

Υπενθυμίζεται πως το Εθνικό Μέτωπο της Μαριν Λεπέν αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με ποσοστό 25%. Η Λεπέν μετά την ιστορική της νίκη ηγείται των διαδικασιών για το σχηματισμό ακροδεξιάς πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο.

Πηγη: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου