Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στα χέρια ενόπλων αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ οι τέσσερις παρατηρητές του ΟΑΣΕ




Στα χέρια ενόπλων αυτονομιστών του Σλαβιάνσκ βρίσκονται οι τέσσερις παρατηρητές του ΟΑΣΕ με τους οποίους ο οργανισμός έχει χάσει επαφή από την Τρίτη. Ο φιλορώσος αυτονομιστής δήμαρχος της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα την είδηση.


«Τους συλλάβαμε. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι, πού πήγαιναν και για ποιον λόγο, και θα τους απελευθερώσουμε» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ.

«Τους είχαμε πει να μην μετακινηθούν για κάποιο διάστημα, αλλά αυτοί οι τέσσερις ήταν οι πιο παράτολμοι. Φυσικά, συνελήφθησαν, διευκρίνισε ο Πονομάρεφ, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν οι τέσσερις να είχαν κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή του με τους τέσσερις παρατηρητές, έναν Δανό, έναν Εσθονό, έναν Τούρκο και έναν Ελβετό, οι οποίοι φέρεται ότι συνελήφθησαν σε μπλόκο των αυτονομιστών το βράδυ της Δευτέρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αυτονομιστές ότι κρατούν την ομάδα των διεθνών παρατηρητών.

Ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ ζήτησε χθες «την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους» χαρακτηρίζοντας την κράτησή τους «πράξη σαμποτάζ των διεθνών προσπαθειών υποστήριξης της Ουκρανίας για να ξεπεράσει την κρίση».

Πηγή: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου