Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις ψήφους των Χρυσαυγιτών!


Ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικού αμοραλισμού

Παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Σκουρλέτη στον Πορτοσάλτε (ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, Δευτέρα, 19.5.14):

«– Τις θέλετε αυτές τις ψήφους των πολιτών που κατευθύνθηκαν στη Χρυσή Αυγή;

Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές  ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό “πράγμα” αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…

– Αρα μου λέτε ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι ψήφοι των συμπολιτών μας που πήγαν προς τη Χρυσή Αυγή;


Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό; Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία».

Αν προσέξατε, ο Σκουρλέτης αναφέρεται σε αυτούς που ψήφισαν «τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής», δηλαδή τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, για τους οποίους λέει ότι δεν είναι ένα ενιαίο «πράγμα». Απ’ αυτούς ζητά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Πού; Δεν το αναφέρει, αλλά είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στις ευρωεκλογές, αλλά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε Αθήνα και Αττική, αντίστοιχα, στις οποίες οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος δε θα είναι υποψήφιοι στο δεύτερο γύρο. Θα ήταν ηλίθιο να πιστεύει κανείς πως εκείνοι που ψήφισαν τα γκεσέμια του νεοναζισμού (λες και δεν υπήρχαν άλλες επιλογές, ακόμη και «λάιτ» ακροδεξιές) στις ευρωεκλογές δε θα ψηφίσουν ξανά τους νεοναζί, αλλά θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Ολο το «νταλαβέρι» γίνεται για το δεύτερο γύρο στην Αθήνα και την Αττική. Σ’ αυτές τις δύο κάλπες, όπου υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους στηρίζει πλέον και η ΝΔ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των ψηφοφόρων της νεοναζιστικής συμμορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γλείφει τους ψηφοφόρους της νεοναζιστικής συμμορίας. Εκείνους που την ψήφισαν για να οργανώνει δολοφονικά-ρατσιστικά πογκρόμ. Αλήθεια, ποιες είναι «οι δικές τους επιλογές», όπως λέει ο Σκουρλέτης, βάσει των οποίων όλοι αυτοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή; Μήπως ρίχνουν «αντισυστημική» ψήφο; Μήπως ρίχνουν «αντιμνημονιακή» ψήφο; Χάθηκαν άραγε όλα τα άλλα κόμματα, που εμφανίζονται σαν αντισυστημικά και αντιμνημονιακά; Γιατί επέλεξαν τους νεοναζί; Ποια είναι η διαφορά των νεοναζί από τα άλλα «αντισυστημικά» και «αντιμνημονιακά» κόμματα; Μόνο το δολοφονικό τους όργιο. Γι’ αυτό τους επέλεξαν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι. Δεν είναι παρασυρμένοι, δεν είναι κάποιοι που δεν ξέρουν, δεν κάνουν «χαριτωμενιές» στην κάλπη, αλλά στηρίζουν συνειδητά ό,τι πιο μαύρο υπάρχει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Αυτούς τους ψηφοφόρους γλείφει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους ζητά να ψηφίσουν τους υποψηφίους του, κλείνοντάς τους το μάτι ότι έτσι θα εκδικηθούν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


ΥΓ: Την «εξυπνάδα» του Σκουρλέτη, ότι «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία» δε θα τη σχολιάσουμε, γιατί δε θέλουμε να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας. Είναι ένα ακόμη δείγμα πολιτικής αλητείας από την τσογλαναρία που κυλάει καθημερινά στο βούρκο αυτό που στον τόπο μας ονομάζεται αριστερή πολιτική παράδοση.



Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου