Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ-ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ (15/7/1974)

Αποκάλυψη-Μια ιστορία ηρωισμού που δεν καταγράφηκε ποτέ!

 

 

Τον λόγχισαν πισώπλατα, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, οι δειλοί, το πρωί της 15ης του Ιούλη! Πυροβόλησαν χωρίς να τον κοιτούν στα ματιά.
Καταδρομέας στην 31 μοίρα, ο Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου.
Το παλληκάρι επέλεξε συνειδητά το θάνατο. Γιατί έτσι πράττουν οι ήρωες. Με την άρνηση του να γίνει συνεργός των χουντικών υπέγραφε τη θανατική του καταδίκη.
Είχε προειδοποιήσει ο Κομπόκης: "Πραξικόπημα, όποιος δεν υπακούσει σε διαταγές θα εκτελεστεί". Αρνήθηκε ο Σωτήρης, και εκτελέστηκε. Ο θάνατος του ήταν η ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία.
Γράφει: Ειρήνη Χαραλαμπίδου
Σε ένα ομαδικό τάφο πέταξαν το κορμί του.
Η δολοφονία του Σωτήρη, σύμφωνα με μαρτυρίες κληρωτών στρατιωτών που υπηρέτησαν στην μονάδα του, ήταν η κορύφωση μιας μακράς πορείας βασανιστηρίων, ξυλοδαρμών. Ανατριχιαστικές οι περιγραφές για το φριχτό καψόνι που υπέστη στη διάρκεια της θητείας του. Ηταν αριστερός και οι φασίστες το γνώριζαν. Τον χτυπούσαν αλύπητα καθοδηγούμενοι από αρρωστημένο φανατισμό, μισαλλοδοξία και εθνικισμό μέχρι που τον σκότωσαν.

Και ενώ εκείνοι επέλεξαν τον δρόμο της προδοσίας, ο Σωτήρης επέλεξε αυτόν της αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της περηφάνιας. Το διακύβευμα ήταν η ίδια η Δημοκρατία.

Η προδοσία που μάτωσε και κατέστρεψε τον τόπο μας γέννησε ήρωες, όπως ο Σωτήρης.

Η δολοφονία του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου είναι ένα ακόμη έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο. Τους προδότες τους κάλυψε το πέρασμα του χρόνου. Και όμως οι ένοχοι και συνένοχοι, έχουν όνομα και ταυτότητα.

Και δεν θα βουλιάξουμε στη λήθη.

Οι εγκληματίες και οι προδότες δεν μπορει να γινουν ένα με τα θύματα και τους ήρωες... ΠΟΤΕ!    cyprusnews

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Πηγή: diktiospartakos.blogspot.com
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου