Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για την δίκη της Μανωλάδας: ΑΘΩΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ…ΕΝΟΧΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ!

Μνημείο βαρβαρότητας η αθωωτική απόφαση από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας σήμερα για τους μακελάρηδες της Νέας Μανωλάδας, τον φραουλοπαραγωγό Νίκο Βαγγελάτο και τους μπράβους του, Κωνσταντίνο και Γιώργο Χαλούλο και Γιώργο Αποστολόπουλο.

Σε αντίθεση με την εισήγηση της Εισαγγελέα της έδρας Δ. Παπαδοπούλου που πρότεινε την καταδίκη για όλες τις κατηγορίες και την επιβολή της μέγιστης δυνατής ποινής για να “απενοχοποιηθεί η δημοκρατία”, οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα την αθωότητα των εγκληματιών. Μόνο ο Γ. Χαλούλος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο Γ. Αποστολόπουλος για “επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως “(δεν απέτρεψε τον Χαλούλο από το να πυροβολήσει). Η ποινή είναι εξαγοράσιμη και εφέσιμη, ενώ η αθώωση είναι μη εφέσιμη λόγω ομοφωνίας.

Η αθώωση αποτελεί ομολογία ενοχής της “δημοκρατίας”. Το κράτος τους, όχι μόνο η κυβέρνηση που βρίσκεται επικεφαλής, αλλά και το σύστημα συνολικά με τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής
των αδικημένων και δικαίωσης των εγκληματιών με τον περιβόητο “νομικό πολiτισμό” της μνημονιακής -ρατσιστικής Ελλάδας των δούλων της τρόικας, είναι υπεύθυνο για το ταξικό έγκλημα της Νέας Μανωλάδας, τις “φράουλες και αίμα” της 17ης Απρίλη 2013. Το ρατσιστικό ταξικό έγκλημα των πιστολάδων της Νέας Μανωλάδας μετατρέπεται ανοιχτά από ιδιωτικό σε κρατικό έγκλημα.
Η δίκη που ξεκίνησε την 6η Ιούνη 2014 ήταν μια διαρκής πρόκληση με την έδρα του δικαστηρίου και τους δικηγόρους υπεράσπισης να μετατρέπουν τους μετανάστες-κατηγόρους σε κατηγορούμενος, τα θύματα σε ενόχους. Η τρομοκρατία, εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, με τον ξυλοδαρμό μαρτύρων από “αγνώστους”, τις ύβρεις και τις απειλές σε μετανάστες και αλληλέγγυους ήταν η προαναγγελία μιας προαποφασισμένης ετυμηγορίας.
Η απόφαση είναι πολιτική, είναι ρατσιστική και ταξική. Το μήνυμα είναι συγκεκριμένο και αποδέκτης είναι το σύνολο της εργατικής τάξης, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες. Τα αφεντικά έχουν δικαίωμα να μην πληρώνουν μεροκάματα και να πυροβολούν αν διεκδικήσεις το δίκιο σου. Οι προλετάριοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, είναι αναλώσιμη ύλη για το σύστημα τους, για κρεατομηχανές ανθρώπων.

Οι κατήγοροι-μετανάστες, θύματα trafficking και πυροβολισμών, αναμένεται να απελαθούν.
Η κοινωνική επανάσταση θα ξανανοίξει τα αρχεία. Όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν για τη βαρβαρότητα. Αυτό το σύστημα είναι καταδικασμένο να αφανιστεί. Η σήψη της ηθικής, του πολιτισμού μαζί και της δικαιοσύνης του αστικού κόσμου αποτελεί το ύψιστο τεκμήριο πως πρέπει να τελειώνουμε με τον κόσμο τους. Οι αναθυμιάσεις της παρακμής τους δεν θα μας πνίξουν. Θα τους τσακίσουμε, θα εκδικηθούμε για τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας μαζί και για όλες τις γενιές των καταπιεσμένων.

Ολόκληρο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, κάθε αντιφασίστας και αντιρατσιστής, πρέπει να βρεθούν στους δρόμους για τιμωρηθούν όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί, αλλά και οι πολιτικοί υπεύθυνοι της αθώωσης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣ!


ΕΕΚ-Τροτσκιστές


30/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου