Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Η τεράστια εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο κατά των μεταναστών αποκτά βαθύτερα κατασταλτικά χαρακτηριστικά μετά και την απόφαση εμπλοκής πέντε κανονιοφόρων που εντάσσονται στον σχεδιασμό της Ακτοφυλακής.
 Είναι ενδεικτικό ότι πλέον η επίσημη κρατική και καθεστωτική προπαγάνδα έχει ενσωματώσει την ρατσιστική ορολογία περί "λαθρομετανάστευση", ενώ η κυβέρνηση συνειδητά συγκαλύπτει τους λόγους της έξαρσης του φαινομένου καθώς σημειώνεται 130% αυξήση των μεταναστευτικών ροών σ΄ ένα χρόνο. Μόνο σ΄ ένα Σαββατοκύριακο πολύ πρόσφατα, είχαμε την είσοδο 600 απελπισμένων μεταναστών στο Αιγαίο!
Να θυμήσουμε στην άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στους στρατοκράτες ότι οι τόποι προέλευσης των μεταναστών (Παλαιστίνη-Ιράκ-Αφγανιστάν-Αφρική-Συρία) μαστίζονται από ανείπωτη φτώχεια και τον εμφύλιο πόλεμο όπου ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πυροδότηση του, έχουν δράσει ελληνικά εκστρατευτικά σώματα ή έχουν συμβάλλει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενώ η κτηνώδη κρατική βία του Ισραήλ, Τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής δε διαταράσσει σε καμιά περίπτωση την συνεργασία με τον ελληνικό αστικό κράτος.
Έτσι λοιπόν οι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να συνεργάζονται με τους φονταμενταλιστές αλήτες μισθοφόρους του ISIL και να μεταφέρουν τα πετρέλαια τους από το λιμάνι της Χάιφα σε Βρετανία-ΗΠΑ, αλλά όταν οι κυνηγημένοι πρόσφυγες από το Βόρειο Ιράκ φτάσουν στο Αιγαίο τους περιμένει το ελληνικό κράτος-Μπράβος της Ευρώπης Φρούριο για να τους κλείσει το δρόμο, να τους συλλάβει και κλείσει στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης!
Αυτό εξάλλου προβλέπουν τα σύγχρονα δόγματα Αμυνας/Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως ασύμμετρη απειλή, συμπεριλαμβάνοντας στις κατασταλτικές δυνάμεις και τον Στατό. Μάλιστα, στα πλαίσια του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού είναι ολοένα πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις την αστυνομία που στρατιωτικοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις που αστυνομεύουν. Από την παρακάτω εξιστόρηση αποδεικνύεται ότι  ιδιαίτερα στην περίπτωση του Πολεμικού Ναυτικού διεξάγεται μια ολόκληρη συζήτηση για το αν τα πλοία του θα ντυθούν τα χρώματα της Ακτοφυλακής!
Σύμφωνα με την αρθρογραφία ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς κάλεσε σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία κλήθηκαν ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος. Ο υπουργός ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τα αριθμητικά στοιχεία και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος πρότεινε “Πέντε κανονιοφόροι του Στόλου μας μπορούν να ενταχθούν στα επιχειρησιακά σχέδια της Ακτοφυλακής άμεσα”. Μάλιστα οι κανονιοφόροι να βαφτούν στα χρώματα της Ακτοφυλακής ώστε να αποφευχθούν τουρκικές αιτιάσεις περί “στρατιωτικής κλιμάκωσης” στην περιοχή με πρόσχημα την "λαθρομετανάστευση". Η πρόταση Αβραμόπουλου ενθουσίασε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό - Ακτοφυλακή. Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος σε μήνυμα του τόνισε: "η συμμετοχή του ΠΝ στον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης με 5 κανονιοφόρους αποτελεί μια ακόη προσφορά των ΕΔ στην αντιμετώπιση του προβλήματος".
Η "ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ" ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! 
Η παραχώρηση πολεμικών μέσων που ενοείται ότι ικανοποιούν τις ανάγκες της "εθνικής άμυνας", στην Ακτοφυλακή για να λάβουν μέρος στον πόλεμο κατά των μεταναστών ενέχει ένα σημαντικό συμβολισμό καθώς αποδεικνύει ποιον θεωρεί εχθρό του ο ελληνικός και ευρωπαικός αστικός κόσμος. Σημειώνεται μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που το ελληνικό κράτος καταργεί κάθε έννοια πολιτικού ασύλου και η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά συνεργάζεται στενά με την αντίστοιχη του Ερντογάν, για τη δίωξη-σύλληψη-φυλάκιση Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών που μέχρι τώρα είχαν βρει άσυλο στην χώρα μας.  
Πως θα επιχειρούν: 
 Οι κανονιοφόροι, θα ενταχθούν στην επιχειρησιακή δύναμη του λιμενικού Σώματος, θα επανδρώνονται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και θα επιχειρούν κατά κύριο λόγο στην παραμεθόριο σε σημεία που παρατηρούνται περιστατικά με ικανό αριθμό εισόδου μεταναστών. Η δύναμη αυτή θα συμπληρώσει τα 3 περιπολικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης (O.P.V.) που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Λιμενικό Σώμα και το νέο που έχει παραγγείλει, με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Για την πρόταση αυτή και το κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί, ήδη εργάζονται οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος από κοινού ώστε ο συντονισμός για αυτές τις επιχειρήσεις και η συνεργασία να είναι στο καλύτερο επίπεδο. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ορθωθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά φράγματα στις μεταναστευτικές ροές, που κρίνεται ότι θα ενταθούν ως παράγωγα της επεμβατικής πολιτικής των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που στηρίζει το ελληνικό κράτος. Είναι ενδεικτική η απόφαση των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσει με 500000000 δολ. τους φονταμενταληστές μισθοφόρους που μάχωνται στην Συρία.

Για μια ακόμη φορά  αποδικνύεται η συνέχεια της ελληνικής αστικής πολιτικής που διεξάγει κτηνώδη ταξικό πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων. Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσουν την προσπάθεια τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, το άνοιγμα των συνόρων προς την Ε.Ε., το κλείσιμο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, το γκρέμισμα όλων των Τειχών του Αίσχους και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών και την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Καμιά εμπλοκή και ανάθεση αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από το προσωπικό των Ε.Δ. 
Ο εργατικός διεθνισμός πρέπει να είναι απάντηση στον εθνικισμό και ρατσισμό, στους εμφυλίους που καλλιεργούν μεταξύ των  εργαζομένων, στον Κοινουβουλετικό Ολοκληρωτισμό που θωρακίζει το βάθεμα της εργασιακής εκμετάλλευσης που απαιτεί η σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Πηγή:diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου