Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ανέργων Γιαννίνων





Ακούσατε , ακούσατε...
Απ το saray αποφασίσαν να πουλήσουνε
μα πριν πουλήσουνε - θα απολύσουνε Θέλουν να στήσουνε λέει δουλειές σωστές ξένοι και ντόπιοι τους σπρώχνουν επενδυτές…”    
                                                                                                         
(social waste)


Άνεργοι & επισφαλώς εργαζόμενοι,

Εμείς, οι άνεργοι & επισφαλώς εργαζόμενοι επίσης, που πήραμε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση λίγες μέρες πριν, συζητήσαμε τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας. Ήταν κοινά αποδεκτή από όλους μας η άποψη ότι για την ανεργία δε φταίμε εμείς, μακριά από μας κάθε ΕΝΟΧΗ! 

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, σκέψεις και προβληματισμούς συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είπαμε πως χρειάζεται να βάλουμε φραγμό στην καθημερινή θλίψη που μας προκαλούν τα άδεια ράφια των ψυγείων μας με την πληθώρα των λογαριασμών με μαγνητάκια πάνω στις πόρτες των, η σκέψη πως είναι Ιούλιος αλλά ένα μπάνιο στη θάλασσα άπιαστο όνειρο!! Κι εκτιμήσαμε πως ο μόνος δρόμος για να το πετύχουμε είναι να οργανώσουμε τη δράση μας, να τη μαζικοποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, να ενώσουμε τις φωνές μας, τη θλίψη και την οργή μας σε μια γροθιά. 

Έτσι,
  • καλούμε, κάθε άνεργη/ο κι επισφαλώς εργαζόμενη/ο, σε νέα συνάντηση την Τρίτη 29 Ιούλη στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για να συζητήσουμε, να δούμε επόμενες δράσεις μας, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη ΖΩΗ! 
  • Να απαιτήσουμε από τα σωματεία να ασχοληθούν με την ανεργία, όπως πραγματικά είναι. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων. Κοινός ο αγώνας μας, ενιαίο το μέτωπο μαζί τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου