Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: 69 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα των ΗΠΑ (βίντεο)

«Θα ήταν λάθος να πιστέψωμε ότι η τύχη της Ιαπωνίας ερυθμίσθη από την ατομική βόμβα. Η ήττα της ήταν βεβαία πριν ριφθή η πρώτη βόμβα» γράφει ο Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του.
Με αυτή τη φράση ομολογεί και επιβεβαιώνει ότι ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 δεν έγινε για να συντομεύσει ο πόλεμος, όπως ισχυρίζονταν οι ΗΠΑ, αλλά ήταν επίδειξη ισχύος από την Ουάσιγκτον που γνωστοποιούσε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την ΕΣΣΔ ότι είχε την ατομική βόμβα.

Με τη ζωή 300.000 ανθρώπων και με δύο ατομικές βόμβες οι ΗΠΑ επιχειρούσαν τον Αύγουστο του 1945 να θέσουν τους όρους της μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Άλλωστε ο πόλεμος είχε τελειώσει στην Ευρώπη μιας και η Γερμανία είχε συνθηκολογήσει στις 9 Μάη του 1945 και η Ιταλία από το Φθινόπωρο του 1943. Η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας ήταν θέμα χρόνου, η ασιατική χώρα -βαριά πληγωμένη- ήταν περικυκλωμένη και ο πολεμικός της στόλος κατεστραμμένος.
Ήταν και είναι προφανές πως άλλους σκοπούς εξυπηρετούσε το ολοκαύτωμα, απόδειξη πως οι ΗΠΑ έριξαν δύο βόμβες και όχι μία ατομική βόμβα που ήταν μάλιστα διαφορετικές μεταξύ τους.
Στο Χισορίμα στις 6 Αυγούστου το αεροπλάνο «Enola Gay» έριξε την ατομική βόμβα «little Boy» που περιείχε ουράνιο.
Στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου το αεροπλάνο «Bocks' Car» έριξε την ατομική βόμβα «Fat man» που περιείχε πλουτώνιο.
Το μανιτάρι τους ήταν το ίδιο καταστροφικό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίσθηκαν.
«little Boy» και «Fat man» είναι οι υπογραφές του μεγαλύτερου εγκλήματος των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας και 69 χρόνια μετά δεν παραγράφεται.


Βίντεο: Χιροσίμα - Πώς το Enola Gay έριξε τη βόμβα

Πλάνα από την αποστολή ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από το Enola Gay, μαζί με “μπλεγμένα” με “δραματοποιημένα” γυρίσματα συνθέτουν ένα δεκάλεπτο βίντεο που αποδίδει νομίζουμε -όσο αυτό είναι δυνατό- το τι συνέβη στη Χισροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Ένας βομβαρδισμός ατιμώρητο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα, δίνοντας άλλη διάσταση στον  Ψυχρό Πόλεμο αλλά άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας” για όλη την ανθρωπότητα με την κούρσα των εξοπλισμών που ακολούθησε. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου