Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το "προσκύνημα" του Τσίπρα

Του Γ. Γ

«Έκπληξη» θεωρούν συντάκτες ενημερωτικής ιστοσελίδας την σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο «Άγιο» όρος. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα επισκεφτεί έξι μοναστήρια, «ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών» για να συζητήσει τα προβλήματα των καλόγερων.


Αδιάβαστο πιάνουμε τον συντάκτη του δημοσιεύματος. Προς τι η «έκπληξη»; Όπως έλεγε και ένας αρχαίος υλιστής φιλόσοφος  πρόδρομος του διαλεκτικού υλισμού -ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος που οι Χριστιανοί στο Ληξούρι τον έχουν τοιχογραφία σε εκκλησιά τους«τα πάντα ρει».

Μπορεί πριν τρία χρόνια ο Α. Τσίπρας να δήλωνε κατηγορηματικά σε εφημερίδα των Κυκλάδων ότι είναι άθεος και δεν πιστεύει στην θρησκεία, τώρα «εν δυνάμει πρωθυπουργός» ..αγιάζεται … Να μην δώσει και τα "σέβη" τους στους "αγιορίτες" καλόγερους;
(Σε κάποιους νεοδημοκράτες, πάντως, που έκαναν τα ίδια προσκυνήματα δεν τους βγήκε σε καλό. Δεν τους έσωσε η "αγία ζώνη" του Εφραίμ και τώρα βρίσκονται στα αζήτητα της πολιτικής ζωής).


Όσο για τις δηλώσεις που αναμένεται να κάνει ο Τσίπρας μετά την «ευλογία» που θα πάρει από τους καλόγερους, τις ξέρουμε από τώρα. Θα επαναλάβει τα λεγόμενα του στελέχους του κόμματός του, Ρένας Δούρου, όταν κι αυτή έκανε παρόμοιο «προσκύνημα» στα ίδια μέρη.



Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου