Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τον αγώνα!



borotbaΑνακοίνωση της Ένωσης Μποροτμπά, στις 5/9/2014, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ουκρανία, σε μετάφραση του Κ.Μ. για το Avantgarde
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου είναι καταδικασμένες να γίνουν μια εθνικιστική φάρσα που θα πραγματοποιηθεί σε μια ατμόσφαιρα σοβινιστικής υστερίας. Πολλά δεξιά κόμματα και όλα τα είδη των στρατοκρατικών «πολιτικών πρωτοβουλιών» θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Κοινοβούλιο. Τα χειμερινά όνειρά τους παραμένουν ζωντανα για χρήμα και εξουσία, και βλέπουν τώρα τις εκλογές ως μοναδική ευκαιρία. Έτσι οι Ναζί, του κόμματος Svoboda [«Ελευθερία»], απαιτούν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος – ακόμα κι αν η χώρα βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο.

Όλοι οι δεξιοί και ακροδεξιοί πολιτικοί στην Ουκρανία θα πάρουν ως πρότυπο την εκστρατεία του Oleg Lyashko. Ο εκφοβισμός, οι συκοφαντίες για τους «αυτονομιστές», «τρομοκράτες» και «κατάσκοποους» που χρησιμοποιήθηκαν στις προεδρικές εκλογές από τον ηγέτη του Ριζοσπαστικού Κόμματος, θα γίνουν κοινός τόπος. Οι ηγέτες των ναζιστικών ταγμάτων θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν τον παραπλανητικό και αιματηρό πόλεμό τους σε δημόσιες σχέσεις για τις κοινοβουλευτικές καρέκλες, και οι ολιγάρχες χορηγοί τους τους θα τους βάλουν στους εκλογικούς καταλόγους τους, ντύνοντάς τους μέχρι να μοιάζουν με αξιωματούχους της εποχής Γιανουκόβιτς και επιχειρηματίες που αγοράζουν τις καρέκλες τους. Αυτή η φάρσα τελικά θα μετατρέψει τους χθεσινούς εγκληματίες «πολεμιστές της λευκής φυλής» σε προεξέχοντες πολιτικούς.
Πράγματι, αυτές οι εκλογές θα είναι μια παρέλαση του σοβινισμού και τον ανταγωνισμού για τον τίτλο του επιθετικότερου warmonger. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης – αυτοί που δεν θέλουν να είναι υπάκουοι στην χούντα, και ανοιχτά επικρίνουν τον πόλεμο – δεν θα έχουν καμία τύχη. Δεν θατους επιτραπεί να κάνουν οποιαδήποτε εκστρατεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και επιπλέον να υπερασπίσουν τα αποτελέσματά τους. Δεν θα είναι καν σε θέση να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Ξυλοδαρμοί, απαγωγές και σφαγές αθώων ανθρώπων θα είναι ένα σημαντικό μέρος της προεκλογικής εκστρατείας και των δημοσίων σχέσεων της δεξιάς. Επιπλέον, εκτός από κλομπ και γροθιές, μπορεί να υπάρχει ακόμη και μια αμελειταία, φαντασιακή “αντιπολίτευση”, επειδή η χούντα μπορεί επίσης να επιτρέψει σε άτομα από το Κόμμα των Περιφερειών, ακόμη και σε πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος (KPU) να κάθονται ήσυχα στα πίσω έδρανα της Verkhovna Rada [βουλής], χωρίς καμία επιρροή, αλλά επιτρέποντας στο καθεστώς να μιλάει για «δημοκρατικές» εκλογές.
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Donbass, καθώς επίσης και ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων από την ανατολή, θα είναι ανίκανοι ντε φάκτο να ψηφίσουν, οι θέσεις και τα συμφέροντά τους δεν θα εκπροσωπούνται, και δεδομένου ότι οι απόψεις τους δεν ενδιαφέρουν τους υποστηρικτές της «μιας χώρας», είναι προφανές ότι τα νέα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου θα είναι εθνικιστικές υποστηρικτές του πολέμου. Θα είναι όχι μόνο το πιό δεξιό Κοινοβούλιο στην ιστορία της Ουκρανίας, αλλά και σε ολόκληρη την ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης.
Αυτή η παρωδία Κοινοβουλίου, όπου δεν θα υπάρχει σχεδόν κανένας άλλος εκτός από τους υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού και του ακραίου εθνικισμού, ενωμένοι υπό τον κοινό παρονομαστή της αντικομμουνιστικής ιδεολογίας, θα είναι σε θέση να θεσπίζει τους πλέον αντιδραστικούς νόμους. Και όλοι θα ενωθούν στην απαίτηση να σφίγξουν οι μάζες το ζωνάρι τους για χάρη των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται στην Ουκρανία ως κύριος όρος για να λάβει τα καταπιεστικά ξένα δάνεια. Σε τελευταία ανάλυση, η συνέχεια του πολέμου, ο οποίος προς τέρψη των αρχών του Κιέβου έχει μετατραπεί σε μια παρατεταμένη σύγκρουση, θα απαιτήσει τα χρήματα αυτά, για τα οποία οι βουλευτές έχουν επιβάλει ήδη έναν πρόσθετο υποχρεωτικό φόρο στους πολίτες. Χρήματα για το χαμένο πόλεμό τους, στον οποίο οι περισσότεροι Ουκρανοί θα πεθάνουν για χάρη των ιδιοτελών συμφερόντων των πολιτικών και των πλουσίων, καίγοντας στο φούρνο που εμπλουτίζει την ελίτ.
Ένα τέτοιο κοινοβούλιο απαιτείται σήμερα από την ουκρανική αστική τάξη. Θα είναι παρόμοιο με το πώς οι Ναζί κατέκτησαν το Ράιχσταγκ, το οποίο έγινε κληρονομιά του Χίτλερ από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, μέχρι την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ. Σε όλα αυτά τα χρόνια, μόνο οι υπάκουοι υποστηρικτές του καθεστώτος κάθισαν σε αυτό.
Η Ένωση Borotba υποστητίζει το μποϊκοτάρισμα αυτών των «εκλογών του αίματος» που αρνούνται στους Ουκρανούς το δικαίωμα να στείλουν στο Κοινοβούλιο οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους Ναζί και τους ολιγάρχες χορηγούς τους. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, που πραγματοποιούνται στο μέσο ενός αιματηρού εμφύλιου πολέμου και μιας γνήσιας δεξιάς δικτατορίας, δεν θα έχουν καμία νομιμότητα για τους περισσότερους ανθώπους της Ουκρανίας. Επομένως, καλούμε τους κατοίκους των δυτικών και ανατολικών περιοχών της χώρας σε μια αποφασιστική μάχη ενάντια στο αντι-ανθρώπινο καθεστώς του Κιέβου, για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, ενάντια στη βία, την αυθαιρεσία και τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στη φτώχεια και την κατάρρευση της κοινωνίας.
Δεν υπάρχει άλλα επιλογή πέρα από τον αγώνα!

5/9/2014
Ένωση Borotba

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου