Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Φασιστική τρομοκρατία στην Ουκρανία

Μετάφραση του Κ.Μ. από το ukraineantifascistsolidarity


Οδησσός: Φασίστες παραστρατιωτικοί του Δεξιού Τομέα εντείνουν τις επιθέσεις τους

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν μια σειρά δράσεων από παραστρατιωτικές ομάδες του Δεξιού Τομέα, που προσπαθούν να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα αστυνομίας με σαφή σκοπό τον εκφοβισμό των πιθανών αντιπάλων τους.
Στις 29 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα αλητών του Δεξιού Τομέα, ορισμένοι από αυτούς μασκοφόροι και οπλισμένοι, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές πραγματοποίησαν μια δράση εναντίον ανθρώπων που κατηγορούνται ότι είναι έμποροι ναρκωτικών, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο που δημοσιεύθηκε από την φασιστική οργάνωση:







Το φασιστικό κατακάθι παριστάνοντας άλλοτε τον εισαγγελέα και άλλοτε την αστυνομία ενεργεί με έναν βίαιο, αλλά πολύ καλά οργανωμένο τρόπο. Όταν φτάνει η αστυνομία, οι φασίστες μιλούν μαζί τους σε ένα εντελώς φιλικό κλίμα.
Σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, οι τραμπούκοι του Δεξιού Τομέα επιτέθηκαν στον Nestor Shufrych βουλευτή του Κόμματος των Περιφερειών έξω από το Κτήριο Διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό το βίντεο:






Αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από επιθέσεις από τις φασιστικές συμμορίες στην οποία εκλεγμένοι πολιτικοί ξυλοκοπούνται μέχρι που ρίχνονται σε κάδους απορριμμάτων.
Ένας εκπρόσωπος του Δεξιού Τομέα της Οδησσού, δήλωσε ότι οι τελευταίες επιθέσεις ήταν απλά μια προειδοποίηση και κατέστησε σαφές ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατηθούν και να αποσυρθούν οι αντίπαλοί τους από τις επικείμενες γενικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου:
«Αυτά είναι μόνο προειδοποιητικές ενέργειες. Απλά τους προειδοποιούμε – Ο Pylypyshyn, ο Shufrych και άλλα καθάρματα δεν θα πρέπει να είναι  υποψήφιοι. Αν δεν μας ακούσουν, θα το κάνουμε σαφές με άλλο τρόπο», δήλωσε ο Artem Skoropadsky όπως αναφέρει το KyivPost.



Ο Viktor Pylypyshyn, μέλος του κοινοβουλίου, χτυπημένος από φασιστόμουτρα στις 25 Σεπτεμβρίου
Πολλά από τα θύματα των επιθέσεων είναι νυν ή πρώην μέλη του Κόμματος των Περιφερειών, το πρώην κυβερνών κόμμα του Γιανούκοβιτς. Είναι αλήθεια ότι μερικοί από αυτούς ψήφισαν καταπιεστικούς νόμους και είναι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Όμως οι φασιστικές παραστρατιωτικές ομάδες δεν αποδίδουν καμία δικαιοσύνη με αυτά τα λιντσαρίσματα. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να εξαπλώσουν τη φασιστική τρομοκρατία σε όλη την Ουκρανία με κύριο στόχο αριστερούς ακτιβιστές που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο ή την κυβέρνηση.
Το φασιστικό κατακάθι επιτίθεται βιαία στους υπερασπιστές του μνημείου του Λένιν στο Χάρκοβο
Μια μέρα μετά την καταστροφή του αγάλματος του Λένιν στο Χάρκοβο στις 29 Σεπτεμβρίου, ένας μικρός αριθμός ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στο σημείο που βεβηλώθηκε το άγαλμα του Λένιν στο Χάρκοβο σε ένδειξη τιμής και για να διαμαρτυρηθούν ταυτόχρονα για την καταστροφή του. Πολύ γρήγορα δέχθηκαν επίθεση από ομάδες φασιστών που έριξαν κροτίδες και δακρυγόνα στο πλήθος.
View image on Twitter
Όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους αληταράδες εκείνοι επιτέθηκαν με ένα εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Η αστυνομία κυριολεκτικά τους χάζευε.







Την προηγούμενη μέρα, κατά τη διάρκεια της ανατροπής του αγάλματος ένας άνθρωπος που διαμαρτύρονταν αποτέλεσε επίσης στόχο μιας βίαιης επίθεσης. Προσοχή, αυτό το βίντεο δείχνει ακραίες εικόνες βίας, και το αναπαράγουμε μόνο για να τονίσουμε τις διαθέσεις εκείνων που ανέτρεψαν το άγαλμα:








Κόκκινη Ορχήστρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου