Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μ-Λ ΚΚΕ: Η Συγκυβέρνηση επιτίθεται και ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται!


*Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ που μας στάλθηκε.

Τους ευχαριστούμε.



Η θρυλούμενη έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι παρά μία ακόμη κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Το μόνο βέβαιο είναι πως, ακόμη και αν επιλεγεί μελλοντικά κάποια φόρμουλα που δεν θα φέρει την ονομασία «μνημόνιο», η πολιτική των μνημονίων θα συνεχιστεί. Η λεηλασία του λαού μας από την εγχώρια ολιγαρχία και τους δανειστές ιμπεριαλιστές, η απροκάλυπτη εκχώρηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου στην ΕΕ και το ΔΝΤ, η ιμπεριαλιστική κατίσχυση μέσα από την υποθήκευση της χώρας μας, επιβλήθηκαν, μέσα από τα μνημόνια, για να παραμείνουν.


Παράλληλα, τα δυο κόμματα - στυλοβάτες της ξενοκρατίας και της αντιλαϊκής επέλασης, με συνεχείς παρεμβάσεις των επικεφαλής τους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου και των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ, εντείνουν την κινδυνολογία για το χάος και την ακυβερνησία που καραδοκούν αν δεν αναδειχθούν, πάλι αυτά, στην κυβερνητική εξουσία στις προσεχείς  εκλογές, ποντάροντας σε φοβικά σύνδρομα, για να αντιστρέψουν την παγιωμένη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και να χειραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο.

Οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και η διαμόρφωση συνθηκών πόλωσης αποβλέπουν στη λαϊκή συμμόρφωση και υποταγή στους αντιδραστικούς μονόδρομους και στη διαμόρφωση ασφυκτικού πλαισίου ενσωμάτωσης και προσαρμογής στον ανερχόμενο και πιθανό διεκδικητή της κυβερνητικής εξουσίας, το ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο εν αναμονή του πρωθυπουργικού θώκου Αλ. Τσίπρας ανταποκρίνεται. Καθησυχάζει και διαβεβαιώνει τους ανησυχούντες  ότι δεν προτίθεται να διαταράξει το ισχύον πλαίσιο ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ότι αποτελεί την πλέον σοβαρή μεταρρυθμιστική δύναμη «ανόρθωσης» της χειμαζόμενης χώρας και «υπεύθυνης» κυβερνητικής διαχείρισης. Ήδη, είναι ορατή η προσέγγισή του από ισχυρούς κύκλους, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων, που προετοιμάζουν την «επόμενη μέρα».
 
Η περίφημη «φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση» και το «ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια εναλλακτική πρόταση αστικής διαχείρισης, μια μεγάλη τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός μαζικού, σωστά προσανατολισμένου, λαϊκού κινήματος, μοναδικού παράγοντα που μπορεί να βάλει φρένο στην κλιμακούμενη βαρβαρότητα και την υποδούλωση της χώρας και του λαού μας.

Ο ρεφορμισμός, με τη μορφή του σοσιαλδημοκρατικοποιημένου ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δημαγωγίες για το αντίθετο, καλείται για άλλη μια φορά, να διαδραματίσει το γνωστό ρόλο του σωσιβίου για την αντιμετώπιση της αστικής πολιτικής κρίσης και τη διασφάλιση των συμφερόντων της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου