Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ίδρυση κομμουνιστικού εθελοντικού τάγματος στο Ντονμπάς!



Η ίδρυση του πρώτου κομμουνιστικού εθελοντικού τάγματος στην περιοχή του Ντονμπάς είναι γεγονός. Το τάγμα που ιδρύθηκε υπό την ονομασία “Κόκκινη Αντίσταση” (Красное сопротивление) θα αποτελέσει αυτόνομο κομμάτι της Ταξιαρχίας “Φάντασμα” (Prizrak) του Αλεξέι Μοζγκοβόι που δρα κυρίαρχα στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του τάγματος αναφέρεται:

“Εμείς οι αντιπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και παραστρατιωτικών οργανώσεων που τοποθετούμαστε σε κομμουνιστικές και αριστερές-πατριωτικές αρχές, διακηρύσσουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Συμβουλίου. Η πραγματοποίηση των στόχων που τέθηκαν κατά την εξέγερση στην Ανατολική Ουκρανία: η πάλη ενάντια στη φασιστική χούντα και την ολιγαρχία, η πραγματική δημοκρατία, βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα με κάποια αντίσταση. Γνωρίζουμε όλοι ότι οι ολιγάρχες όλων των αποχρώσεων προσπαθούν να αρχίσουν να ελέγχουν τις εξελίξεις στη ΛΔ Λουγκάνσκ και τη ΛΔ Ντονιέτσκ. Δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί ο “Μαχνοβισμός” κι οι κοινές συμμορίτικες ξεχωριστές ομάδες, κανείς δεν γνωρίζει ποιος έφτιαξε τα συντάγματα των υπαρχουσών λαϊκών δημοκρατιών, τα οποία έχουν απομακρυνθεί σημαντικά από τους στόχους των επαναστατικών γεγονότων στο Ντονμπάς. Δυστυχώς, έως σήμερα, δεν έχει επίσης διαμορφωθεί η ιδεολογική και κοινωνικο-οικονομική πολιτική της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών. Η δουλειά του Συμβουλίου θα κινηθεί στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

1. Ενοποίηση όλων των δυνάμεων της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών οι οποίες στην πράξη διεξάγουν αγώνα εναντίον του φασισμού, για λαϊκή εξουσία και ενάντια στην ολιγαρχία.
2. Δημιουργία κόμματος.
3. Αντίσταση στη Χούντα και στον κατοχικό πόλεμο. Δικτύωση των διαφόρων πολεμικών ομάδων, των “υπογείων” και των ενεργών μονάδων. Εύρεση των απαραίτητων χρηματικών πόρων και άλλων προμηθειών. Παροχή αποτελεσματικής προωθητικής δουλειάς καθώς και άλλων μη στρατιωτικών ομάδων στις απελευθερωμένες και τις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές. Και ως κύριος στόχος: δημιουργία ενός ενιαίου τακτικού στρατού με το δικό του σύστημα επιστράτευσης, εκπαίδευσης προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και logistics.
4. Ειρηνική πολιτική δουλειά: Ο νόμος ισχύει για όλους. Δημιουργία αλυσίδάς κυβερνητικής εξουσίας. Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της Ένωσης Λαϊκών Δημοκρατιών. Δημιουργία λαϊκών πολιτοφυλακών για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της τάξης στις απελευθερωμένες περιοχές. Δημιουργία νομισματικού συστήματος με την απόσυρση από τη hryvnia (σημ:ουκρανικό εθνικό νόμισμα) και την ίδρυση μίας Μοναδικής Κρατικής Κεντρικής Τράπεζας. Εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ένωση Λαϊκών Δημοκρατιών. Η γη είναι δημόσια περιουσία. Διατήρηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.”
(Πηγή: http://www.krasnoe-soprotivlenie.org/)

Στο παρακάτω βίντεο, κομμουνιστής πολιτοφύλακας απ’ το Ντονμπάς δίνει συνέντευξη στον βενεζουελάνικο τηλεοπτικό σταθμό Telesur. Στη συνέντευξη χαρακτηρίζει τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία ως ταξικό, αντιολιγαρχικό, ορίζοντας ως εχθρό το ουκρανικό και ρώσικο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητά επίσης τη διεθνιστική στήριξη απ’ το λαό της Λατινικής Αμερικής.





Στις περιοχές όπου δρουν τα συγκεκριμένα τμήματα και πολιτοφύλακες της ταξιαρχίας του Μοζγκοβόι συχνό φαινόμενο αποτελούν ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες όπου οι κάτοικοι των χωριών ή των κωμοπόλεων θέτουν ερωτήματα προς τους ένοπλους πολιτοφύλακες και συζητούν ανοιχτά τα καθημερινά προβλήματα της επιβίωσης. Παραθέτουμε βίντεο από τέτοια δημόσια συνάθροιση στην πόλη Стаханов της περιοχής του Λουγκάνσκ όπου μάλιστα (μετά το 30 λεπτό) γίνεται κι ανοιχτή προπαγάνδιση/εκλαϊκευση για το τι σημαίνει λαϊκή εξουσία: https://www.youtube.com/watch?v=eYD8yVmQk8Y
Το τελευταίο διάστημα και στο φόντο της εσωτερικής πόλωσης μεταξύ των εξεγερμένων του Ντονμπάς μετά την υπογραφή της εκεχειρίας του Μινσκ (βλ. προηγούμενα κείμενα) παρατηρείται το φαινόμενο εσωτερικών μετακινήσεων πολιτοφυλάκων. Έτσι, 5 Ισπανοί εθελοντές που μάχονταν έως τώρα στην ταξιαρχία Vostok πέρασαν στην ταξιαρχία Prizrak του Μοζγκοβόι που πρεσβεύει τον επιθετικό αντιφασιστικό αγώνα, την εξάπλωσή του και στην υπόλοιπη Ουκρανία και την εφαρμογή κοινωνικών, αντι-ολιγαρχικών μέτρων. Η ίδρυση “κόκκινου” τμήματος στα πλαίσια της ταξιαρχίας Prizrak έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημόσια δήλωση Μοζγκοβόι που ανεβάσαμε στο blog ότι ο πόλεμος στο Ντονμπάς είναι ταξικός και συνέχεια της ανολοκλήρωτης διαδικασίας που ξεκίνησε το 1917.




solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου