Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για ΕΝΦΙΑ - χαράτσια





* Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου που μας στάλθηκε από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. 

Τους ευχαριστούμε. 


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ

Μετά το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισε και επιβάλλει τον ΕΝΦΙΑ, έναν ακόμα βαρύ, άδικο και μόνιμο φόρο, που αποτελεί την πιο βάρβαρη φορολόγηση για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μονιμοποίηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν κατάφεραν να πληρώσουν πάνω από 1,5 εκατ. νοικοκυριά), αλλά και για επέκτασή του στα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια, τα άδεια-μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ακόμα και στα ημιτελή κτίσματα!


Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες, την ίδια ώρα που έχουμε αύξηση της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, μείωση μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών και των προϊόντων, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών.

Ο νέος ληστρικός φόρος:
  • Είναι ένα ακόμα εργαλείο που εξαθλιώνει περαιτέρω το λαό και λειτουργεί σε όφελος του κεφαλαίου. Είναι ψέμα ότι πρόκειται για φορολόγηση του πλούτου. Αντίθετα, την ίδια στιγμή που γονατίζει τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προβλέπει μειώσεις και απαλλαγές για τις μεγάλες ιδιοκτησίες (κτίρια άνω των 500 μ.), την εκκλησιαστική περιουσία και εταιρείες που δηλώνουν φιλανθρωπικό ή πολιτιστικό έργο!

  • Ο εισπρακτικός-φορομπηχτικός του χαρακτήρας φαίνεται και μόνο από το γεγονός ενώ ότι το 2010 τα έσοδα του κράτους από το φόρο στην ακίνητη περιουσία ήταν 487 εκατ., το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει βάλει στόχο να εισπράξει από τα ακίνητα 4 δισ.! Δηλαδή αύξηση… 800% της φορολογίας ακινήτων μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατορθώνει όμως να μην εστιάζεται η συζήτηση στα 3,5 δισ., αλλά στα 167 εκατ., στις ακρότητες εξόφθαλμα παρανοϊκής φορολόγησης χωραφιών, οικοπέδων και σπιτιών σε μειονεκτικές περιοχές της υπαίθρου.

  • Αποτελεί χτύπημα του στοιχειώδους δικαιώματος στην κατοικία επιβάλλοντάς μας ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι. Κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο επιδιώκουν με τους φόρους, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, να διευκολύνουν τη συγκέντρωση της γης και των ακινήτων στα χέρια των λίγων και ισχυρών, που θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί ακίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους φόρους. Ήδη πιέζουν για την άρση ακόμα και της λειψής προστασίας της πρώτης κατοικίαςαπό τους πλειστηριασμούς και την εκποίησή της στο 1/3 της αντικειμενικής της αξίας.

  • Τα χρήματα που θα εισπραχθούν προορίζονται κατευθείαν για τους τοκογλύφους δανειστές και τις τράπεζες, για τους οποίους τα συντρίμμια της ζωής των εργαζομένων αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες πλουτισμού.

Πρέπει να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια σε υπεύθυνο συλλογικό αγώνα και τη δυσφορία σε όραμα.
Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η νέα φοροληστεία σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και να αλλάξει ριζικά το φορολογικό σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των οικονομικά ισχυρών. Αρνούμαστε τους άδικους και δυσβάσταχτους φόρους.
Δεν υποτασσόμαστε - Δεν εφησυχάζουμε. Οι λογικές των διορθώσεων, των μεταθέσεων, των παρατάσεων κ.λπ. δεν είναι παρά τερτίπια για να περάσει η ουσία αυτής της εξοντωτικής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ. Δεν θα αφήσουμε τα σπίτια και τα χωράφια μας έρμαια στις ορέξεις των ισχυρών. Δεν πληρώνουμε το χρέος τους με τα χαράτσια.

Παλεύουμε για:

·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας με κεντρικούς και τοπικούς φόρους.
·         Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια.
·         Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζών. Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων. Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα.
·         Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος.
·         Όχι στη φορολογική αφαίμαξη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
·         Μείωση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κ.α.) και στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
·         Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων.
·         Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών».
·         Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη γειτονιά, στους χώρους δουλειάς και με συντονισμούς ανά περιοχή συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός μαζικού, ανατρεπτικού ρεύματος ανυπακοής που θα βάλει φραγμό στα σχέδιά τους, θα σαρώσει τους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους, θα κλιμακώσει τον αγώνα του μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Σας καλούμε σε εκδήλωση – συζήτηση
τη Δευτέρα 6/10 στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας,
με εκπρόσωπο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου,
του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής
και νομικό για παροχή πρακτικών συμβουλών.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου