Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Να συντριβεί η πολιτική της δεξιάς και της ακροδεξιάς στο Δήμο Βόλου




Νέα στάση εργασίας σήμερα στους ΟΤΑ Μαγνησίας μετά τα τελευταία γεγονότα απειλών και χειροδικιών εναντίον των εργαζομένων.


Η λαϊκή κατακραυγή για τη πολιτική της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων ανάγκασε τα δυο κυβερνητικά κόμματα να κατέβουν στο στίβο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με το μανδύα του «ανεξάρτητου» υποψήφιου. Στην πόλη μας η πολιτική της δεξιάς, ακροδεξιάς και των φασιστών κρύφτηκε πίσω από τον manager Μπέο που θα μετέτρεπε τη πόλη των ανέργων σε Μονακό.

Όποιος δεν έλκεται από το φτηνό ποδοσφαιρικό λαϊκισμό και τη δημαγωγία που μας την έχουν προσφέρει ήδη απλόχερα οι κυβερνώντες, όποιος δεν εξαπατήθηκε από τα μασκαρέματα τους και όποιος δεν τυφλώθηκε από την οργή, εύκολα διαπίστωνε από νωρίς ποια θα ήταν η γραμμή της νέας δημοτικής πλειοψηφίας.

Δεν πέρασε πολύς καιρός για να διαπιστώσουμε ότι ο πρώτος εχθρός ήταν οι εργαζόμενοι, σήμα κατατεθέν όσων μας έχουν καταστρέψει τη ζωή. Η δημοτική πλειοψηφία δεν περιορίστηκε στο πρόγραμμά της αλλά στράφηκε εχθρικά εναντίον των εργαζομένων με προσωπικές φραστικές επιθέσεις μέχρι και χειροδικίες. Στο στόχαστρο μπήκαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων γιατί προφανώς στην εποχή που ζούμε…. δεν χρειάζονται συνδικάτα και οργανώσεις της εργατικής τάξης όπως έλεγε και ο Μουσολίνι ήδη από το 1923. Οι φοιτητές που προσήλθαν στο δημαρχείο για να καταθέσουν τα αιτήματά τους θεωρήθηκαν ύποπτοι και το δημαρχείο, όπως και επί Σκοτινιώτη, γέμισε δυνάμεις της αστυνομίας και η δημοτική αίθουσα ανθρώπους της ασφάλειας. Από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ άρχισαν οι κορώνες εναντίον των κατοίκων που αγωνίζονται για να παραμείνουν οι υδάτινοι πόροι ελεύθεροι για όλο το λαό και να μην ιδιωτικοποιηθούν όπως τόσα κοινωνικά αγαθά.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά εμφανίστηκε και ένας άξιος συνεργάτης του δημάρχου: ο μπόγιας για να προστατέψει τους ανθρώπους εξοντώνοντας τα ζώα. Όχι άδικα ο λαός μας λέει «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνο τον Μπέο και τη φουσκωτή παρέα του αλλά να ξεσκεπάσουν και όλους εκείνους που με δεξιοτεχνία στρέφουν τον επιτυχημένο επιχειρηματία του Βόλου εναντίον όλων μας, μένοντας οι ίδιοι στο απυρόβλητο για να είναι ζωντανοί πολιτικά την επόμενη μέρα. Όχι τυχαία, μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων, ο δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου φρόντισαν να φωτογραφηθούν σε πόζα αγάπης με την βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη. Αναμφίβολα για τα πιο σημαντικά ζητήματα ζητιέται η γνώμη και άλλων τοπικών κυβερνόντων βουλευτών που στήριξαν φανερά ή μυστικά τη παράταξη Μπέου-Μουλά.
Ενώ ο δήμαρχος και οι φαρισαίοι του σκύβουν το κεφάλι στην εξουσία, στοχοποιούν όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική, μαζική, αγωνιστική και άμεση.
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ πρέπει να απαντήσουν άμεσα σε κάθε νέα απειλή με κήρυξη στάσεων εργασίας ανά τμήμα και χώρο δουλειάς. Πρέπει άμεσα να αναληφθεί η πρωτοβουλία για πανβολιώτικη απεργιακή κινητοποίηση για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων.

Οφείλουμε να παλέψουμε, στην ήδη προκηρυγμένη απεργία των ΑΔΕΔΥ/ΓΣΕΕ στις 27/11/2014, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στη δεξιά, ακροδεξιά και τους φασίστες.

29/10/2014

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου