Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Διεκδικούμε όλα όσα μας Ανήκουν. Εργατική Αντεπίθεση για την Ανατροπή του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Πάνω από 4 χρόνια η εργατική τάξη δοκιμάζεται από την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική. Καμιά κυβερνητική προπαγάνδα για έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στη χώρα.


-Το σε εξέλιξη παζάρι Τρόικας και συγκυβέρνησης για νέο σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο θα εμπεριέχει (με οποιαδήποτε μορφή έρθει κι όποιο όνομα πάρει) αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και συνδικαλιστικό νόμο, νέο μισθολόγιο πείνας, απελευθέρωση των απολύσεων, την οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, με σύνταξη πείνας των 360e και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα.

-Η επιβολή ακόμα μεγαλύτερης φοροληστρικής πολιτικής με νέα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ…

-Οι κοινωνικές δομές(παιδεία, υγεία, πρόνοια), που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες και θυσίες κατεδαφίζονται καθημερινά και χαρίζονται ως «φιλέτα» στους μεγαλοκαρχαρίες της (ιδιωτικής πρωτοβουλίας). Η αντιλαϊκή πολιτική έχει ως απαραίτητο πυλώνα την όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας. Από την ανοιχτή και ωμή καταστολή μέχρι τα φύλλα επιστράτευσης, που μοιράζει η Κυβέρνηση σε όποιον κλάδο εργαζομένων αγωνίζεται.

-Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η απεργία της 27/11, μπορεί να μετατραπεί στο αντίθετο από αυτό το οποίο την προόριζαν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.  Να γίνει μια μαζική απεργία με μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργιακά μπλόκα. Μια απεργία, αρχή για συνέχεια και κλιμάκωση, με συλλαλητήρια, καταλήψεις, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και με σχέδιο συνέχειας και ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου. Για το σπάσιμο της εκλογικής αναμονής-παράλυσης, το μπλοκάρισμα του νέου κύματος αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και την ακύρωση των σχεδίων για εθνική συνεννόηση-συναίνεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αύξηση μισθών και μείωση ωρών εργασίας(άμεσα 5ημερο-7ωρο). Άμεση κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους κάτω των 25 ετών. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, της ελαστικής εργασίας, του θεσμού της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
-Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, πλήρης πρόσβαση στην υγεία, στην εκπαίδευση και στις άλλες κοινωφελείς όλων των ανέργων.  Μείωση των  ωρών δουλειάς και του χρόνου συνταξιοδότησης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
-Δωρεάν παιδεία-υγεία. Καμιά εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, καμιά ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων που το συνοδεύουν.
Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν τα χαράτσια.


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

-Ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που προωθεί την πολιτική του κεφαλαίου, κάτω από το βάρος των κοινωνικών αγώνων.
-Εργατική άρνηση πληρωμών και διαγραφής του χρέους.
-Εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων-στρατηγικών επιχειρήσεων, με έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας.
-Έξοδο από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
για ένα ταξικό αγωνιστικό  ανατρεπτικό εργατικό κίνημα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου