Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γιατί η ΝΔ χτυπά τον Ελληναρά Καρατζαφέρη;

Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί από εξαιρετικά καλόπιστους αναλυτές για την χρονική συγκυρία της επίθεσης του καθεστωτικού τύπου και της αστικής δικαιοσύνης κατά του Προέδρου του ΛΑΟΣ, ενός ακόμη Ελληναρά που έκανε off shore, δεκάδες ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από τον εξτρεμιστικό εθνικισμό, ρατσισμό και λαϊκισμό του, καθώς βρίσκεται συνδεδεμένος με σειρά εξοπλιστικών σκανδάλων. Πολύ σωστά αναδείχτηκε από μερίδα του αριστερού τύπου η συνολική εμπλοκή του ακροδεξιού κόμματος και κυρίως στελεχών που σήμερα έχουν σοβαρά πόστα στην ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο κομματικό μηχανισμό, όπως οι Γεωργιάδης-Βορίδης-Πλεύρης.

Και μιλάμε για συγκυρία γιατί όλα αυτά είναι γνωστά εδώ  και καιρό στις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις οποίες συνεργάστηκε το ΛΑΟΣ και τις μυστικές υπηρεσίες, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι δεν εξυπηρετούν κανένα "εθνικό σκοπό¨, αλλά ουσιαστικά κατασκοπεύουν τον εχθρό εργαζόμενο λαό, τα κοινωνικά κινήματα και εμπλέκονται σε βρώμικα πολιτικά παιχνίδια. 
Το πρώτο που θα λέγαμε είναι ότι η ΝΔ, αφού συνεργάστηκε συστηματικά,  επιχειρεί να επιτεθεί στο ΛΑΟΣ, όπως ακριβώς έπραξε και με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, στην προσπάθεια που κάνει να ξαναμαζέψει στο γαλάζιο μαντρί τους ακροδεξιούς και να παραμείνει στην εξουσία (κάποιοι μιλούν και για γραμμάτιο Ζαχόπουλου)!

Το δεύτερο που αξίζει να διαπιστώσει κανείς είναι ότι από την πλούσια διαπλοκή του Καρατζαφέρη με πολεμικές βιομηχανίες ξένων χωρών, αλλά και ελληνικών συμφερόντων, κυρίως αναδεικνύεται η σχέση του με τη γαλλική πολεμική βιομηχανία και σε δεύτερη και καταϊδρωμένη θέση, με τα γερμανικά υποβρύχια. 
Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο σταθερός αναγνώστης της αρθρογραφίας των πολεμικών προμηθειών θα διαπιστώσει ότι οι Γάλλοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων προμηθειών και μάλιστα τα συμβόλαια καταλήγουν σε αμερικανικές εταιρείες. Θυμίζουμε το αμερικανικό αεροσκάφος ανθυποβρυχιακού πολέμου ORION, τα μεταχειρισμένα σαπάκια Μ113, το πάγωμα της προμήθειας των γαλλικών φρεγατών FREMM - και πάλι οι εναλλακτικές λύσεις ήταν αμερικανικά μεταχειρισμένα πλοία κλπ.
Σημαντική πτυχή του νέου ανταγωνισμού όμως, με κέρδη δις ευρώ σε όποια εταιρεία βγει κερδισμένη είναι ο εκσυγχρονισμός και η προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς.
Ουσιαστικά, χτυπούν τα σαμάρι Καρατζαφέρη για να την ακούσει ο γάιδαρος-γαλλική πολεμική βιομηχανία.  Έγραφε χαρακτηριστικά το onalert.gr στις 10/11/2014: 

"Γαλλική" σφήνα καθυστέρησε τον εκσυγχρονισμό των F 16 - Τα σενάρια που κυκλοφορούν. Σενάριο προμήθειας μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Γαλλία ή Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διακινείται στους διαδρόμους του ΓΕΑ! Και αποτελεί την -μέχρι στιγμής- πιο λογική εξήγηση για τον σκεπτικισμό με τον οποίο κυκλοι της ηγεσίας της ΠΑ αντιμετώπισαν το θέμα του εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών F 16. Παρά την επιμονή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό 130 F 16,οι ταχύτητες με τις οποίες ανταποκρίθηκε το ΓΕΑ δεν χαρακτηρίζονται “ικανοποιητικές”. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα υπήρχε και τυπικά “ζωντανή” η περίπτωση της BAE η οποία είχε στα χέρια της το συμβόλαιο εκσυγχρονισμού F 16 στην Νότια Κορέα. Την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας ακύρωσε την συμφωνία αφήνοντας έτσι το “μονοπώλιο” της κατασκευάστριας εταιρείας των F 16 Lockheed Martin ανεπηρέαστο".   

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει σε περίοδο ανασύνθεσης του βρώμικου αστικού πολιτικού συστήματος και πολλά ακροδεξιά τρωκτικά θα πατηθούν. Επίσης, η προβολή των "εθνικών κινδύνων¨θα χρησιμοποιηθεί συστηματικά για να απαιτηθούν νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Σε περιβάλλον όμως κρίσης και σαφώς πιο περιορισμένων οικονομικών πακέτων, ο ανταγωνισμός θα κορυφωθεί. Θα χρησιμοποιηθεί λοιπόν κάθε μαφιόζικο μέσο -είτε κρατικό, είτε της ιδιωτικής πρωτοβουλίας-, με τα μιλιταριστικά μέσα να διαφημίζουν με φανατισμό συγκεκριμένες εξοπλιστικές επιλογές. Αλήθεια, δεν είναι περίεργη η εμμονή συγκεκριμένου μιλιταριστικού και φιλοναζιστικού μέσου με συγκεκριμένα ρωσικά όπλα;  Επίσης, η κρίση του περιοδικού τύπου, γνωστή σε όλους, "επιτρέπει" τη χλιδή συγκεκριμένων εκδοτών; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου