Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΕΕΚ: καταδίκη της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
Kαποδιστρίου 38
Aθήνα
Τηλ. – Fax: 2117252376, 6973940977

ΔEΛTIO TYΠOY 8-1-2015

Το ΕΕΚ καταδικάζει απερίφραστα τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση στη διεθνώς γνωστή σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι. Νοιώθουμε ιδιαίτερη συγκίνηση που ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και όλοι εκείνοι που ενεργά δείξανε την αλληλεγγύη τους στο ΕΕΚ, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τον καιρό της δίκης του γραμματέα του τροτσκιστικού κόμματος Σάββα Μιχαήλ, τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά από την μήνυση της «Χρυσής Αυγής».

Η βαρβαρότητα των δολοφόνων μόνο την ισλαμοφοβία, τον φασισμό και την ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική αντίδραση βοηθάει. Όπως μετά από κάθε έγκλημα του Ισραηλινού κράτους ενοχοποιούνται από δεξιούς κι «αριστερούς» όλοι οι Εβραίοι και φουντώνει ο αντισημιτισμός, έτσι και τώρα στοχοποιούνται το Ισλάμ κι όλοι οι μουσουλμάνοι, ντόπιοι και μετανάστες στην ξενοφοβική ιμπεριαλιστική Ευρώπη και στον κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον σκοταδισμό, πόσο μάλλον όταν καθοδηγεί αντιλαϊκές κι ελευθεροκτόνες πράξεις τυφλής βίας, σαν αυτή στο Παρίσι.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπογραμμιστούν και οι πρωταρχικές ευθύνες που έχουν οι
ιμπεριαλιστές-αποικιοκράτες της Δύσης για όλα τα εγκλήματα που διαπράξανε και διαπράττουν με πολέμους και επεμβάσεις, γενοκτονίες και την επιβολή και στήριξη τυραννικών καθεστώτων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Ακόμα παραπέρα: στην ίδια την Δύση, η περιθωριοποίηση και καταπίεση του μουσουλμανικού στοιχείου, η ισλαμοφοβία και η ξενοφοβία, ο κάθε είδους ρατσισμός, από την μια δημιουργούν πρόσφορο κοινωνικό έδαφος για στρατολόγηση απελπισμένων άνεργων νέων από τους τζιχαντιστές κι από την άλλη η κατασκευασμένη «σύγκρουση των πολιτισμών» χρησιμοποιείται για να αποπροσανατολίσει και να καταστείλει το κοινωνικό κίνημα συνολικά που αντιστέκεται και εξεγείρεται ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της. Στόχος της μαύρης αντίδρασης είναι η μετατροπή του κοινωνικού πολέμου σε «πόλεμο φυλών» από το Παρίσι ως το Φέργκυσον και την Αθήνα.

Από μια άποψη και σε άλλη κλίμακα, η επίθεση στο Παρίσι  το 2015 είναι το ανάλογο στην Ευρώπη της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους στην Αμερική του 2001. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και πρώτα-πρώτα των επαναστατών να μην αφήσουμε τις προβοκάτσιες να αξιοποιηθούν από τον κοινό μας εχθρό.

Εκμετάλλευση της αιματοχυσίας στην γαλλική πρωτεύουσα δεν επιχείρησαν μόνον οι Γάλλοι ακροδεξιοί και φασίστες, με πρώτη-πρώτη την Μαρίν Λεπέν, αλλά και οι ομογάλακτοί τους στην Ελλάδα. Ακόμα και τώρα, δύο εβδομάδες πριν η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά μαυριστεί αγρίως στις εκλογές, φροντίζει να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο, επενδύοντας στο κλίμα του φόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου